Soep
10 min
20 min

Salmon Chowder

Van oudsher werd deze chowder gemaakt door vissersgemeenschappen die verse zalm combineerden met lokale ingrediënten zoals aardappelen, wortels en selderij om na een lange dag op zee weer op krachten te komen

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zalm
      250 g
    • Aardappel
      stuks
    • Wortel
      stuks
    • Bleekselderij
      stuks
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Laurierblad
      stuks
    • Vis- of groentebouillon
      300 ml
    • Room
      200 ml
    • Boter
      eetlepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse dille
    • Verse peterselie

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook en selderij ongeveer 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
    • 2
      Voeg de aardappelblokjes en wortel toe en bak nog 2 minuten mee.
    • 3
      Schenk de bouillon en het blaadje laurier erbij en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken tot de aardappelen en wortels zacht zijn.
    • 4
      Pureer ongeveer een derde van de soep met een staafmixer (haal het blaadje laurier eruit) voor een dikkere en romigere textuur. En doe terug in de pan.
    • 5
      Voeg daarna de zalmblokjes en de room voorzichtig toe en laat zachtjes pruttelen voor ongeveer 5 minuten, tot de zalm gaar is.
    • 6
      Breng de soep op smaak met zout, peper en verse dille.
    • 7
      Serveer warm en garneer met verse peterselie. Heerlijk met vers brood of toast.

Salmon Chowder is een rijke, romige soep die zijn oorsprong vindt in de kustgebieden van Noord-Amerika, vooral langs de oost- en westkust van Canada en de Verenigde Staten. Van oudsher werd deze chowder gemaakt door vissersgemeenschappen die verse zalm combineerden met lokale ingrediënten zoals aardappelen, wortels en selderij om na een lange dag op zee weer op krachten te komen. Heerlijk na een dag hard werken op zee.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten