Personen
-
+
Ingrediënten
- Zalm250 g
- Aardappel1 stuks
- Wortel1 stuks
- Bleekselderij1 stuks
- Ui1 stuks
- Knoflook1 teentje
- Laurierblad1 stuks
- Vis- of groentebouillon300 ml
- Room200 ml
- Boter1 eetlepel
- Zout en peper naar smaak
- Verse dille
- Verse peterselie
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook en selderij ongeveer 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
- 2Voeg de aardappelblokjes en wortel toe en bak nog 2 minuten mee.
- 3Schenk de bouillon en het blaadje laurier erbij en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken tot de aardappelen en wortels zacht zijn.
- 4Pureer ongeveer een derde van de soep met een staafmixer (haal het blaadje laurier eruit) voor een dikkere en romigere textuur. En doe terug in de pan.
- 5Voeg daarna de zalmblokjes en de room voorzichtig toe en laat zachtjes pruttelen voor ongeveer 5 minuten, tot de zalm gaar is.
- 6Breng de soep op smaak met zout, peper en verse dille.
- 7Serveer warm en garneer met verse peterselie. Heerlijk met vers brood of toast.
Salmon Chowder is een rijke, romige soep die zijn oorsprong vindt in de kustgebieden van Noord-Amerika, vooral langs de oost- en westkust van Canada en de Verenigde Staten. Van oudsher werd deze chowder gemaakt door vissersgemeenschappen die verse zalm combineerden met lokale ingrediënten zoals aardappelen, wortels en selderij om na een lange dag op zee weer op krachten te komen. Heerlijk na een dag hard werken op zee.
