Toetje
20 min
240 min

Frisse kwarktaart met mango

Deze frisse kwarktaart met mango is de perfecte traktatie voor warme dagen. Met een romige kwarkbasis en een heerlijke mango-topping is deze taart licht en verfrissend.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Deze frisse kwarktaart met mango is de perfecte traktatie voor warme dagen. Met een romige kwarkbasis en een heerlijke mango-topping is deze taart licht en verfrissend. Het is eenvoudig te maken en ideaal voor een feestje of als dessert na het diner. Serveer gekoeld en geniet van de tropische smaken die je meteen naar een zonnige bestemming brengen. Een echte hit voor zowel jong als oud!

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kokosolie
      100 g
    • Kokosmeel
      150 g
    • Honing
      40 g
    • Eieren
    • Zout
      snufje
    • Kwark
      500 g
    • Sap van 2 citroenen
    • Soof siroop
      20 ml
    • Gelatineblaadjes

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200 °C
    • 2
      Meng alle ingrediënten voor de taartbodem (kokosolie, kokosmeel, honing, ei en zout) tot een korrelig mengsel
    • 3
      Bekleed de bakvorm met bakpapier en doe het deeg erin. Druk goed aan met de hand.
    • 4
      Bak de taartbodem 10 minuten op 200 °C.
    • 5
      Leg 6 gelatine blaadjes in koud water, zodat ze week worden
    • 6
      Warm het citroensap, met Soof siroop en een 1/2 heel fijn gesneden mango. op in een pannetje tot het kookt en zacht wordt
    • 7
      Voeg 2 eetlepels honing toe en roer nog even door
    • 8
      Los de gelatine blaadjes op in de warme fruitmassa
    • 9
      Roer 500 gram magere Franse kwark door het fruitmengsel
    • 10
      Snijd de andere mango in blokjes van een 1/2 cm bij een 1/2 cm en roer door de kwark
    • 11
      Verdeel het kwarkmengsel over de bodem en laat voor tenminste 4 uren opstijven

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten

Producten dit recept:

2024 © Eerlijk Eten