Deze frisse kwarktaart met mango is de perfecte traktatie voor warme dagen. Met een romige kwarkbasis en een heerlijke mango-topping is deze taart licht en verfrissend. Het is eenvoudig te maken en ideaal voor een feestje of als dessert na het diner. Serveer gekoeld en geniet van de tropische smaken die je meteen naar een zonnige bestemming brengen. Een echte hit voor zowel jong als oud!
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- Kokosolie100 g
- Kokosmeel150 g
- Honing40 g
- Eieren
- Zout1 snufje
- Kwark500 g
- Sap van 2 citroenen
- Soof siroop20 ml
- Gelatineblaadjes
Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200 °C
- 2Meng alle ingrediënten voor de taartbodem (kokosolie, kokosmeel, honing, ei en zout) tot een korrelig mengsel
- 3Bekleed de bakvorm met bakpapier en doe het deeg erin. Druk goed aan met de hand.
- 4Bak de taartbodem 10 minuten op 200 °C.
- 5Leg 6 gelatine blaadjes in koud water, zodat ze week worden
- 6Warm het citroensap, met Soof siroop en een 1/2 heel fijn gesneden mango. op in een pannetje tot het kookt en zacht wordt
- 7Voeg 2 eetlepels honing toe en roer nog even door
- 8Los de gelatine blaadjes op in de warme fruitmassa
- 9Roer 500 gram magere Franse kwark door het fruitmengsel
- 10Snijd de andere mango in blokjes van een 1/2 cm bij een 1/2 cm en roer door de kwark
- 11Verdeel het kwarkmengsel over de bodem en laat voor tenminste 4 uren opstijven
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten