Een kenmerk van een galette is dat het een rustieke en huiselijke uitstraling heeft. Het deeg wordt uitgerold, de vulling wordt in het midden geplaatst en de randen worden dan vrij lomp over de vulling gevouwen, zonder dat er een taartvorm aan te pas komt. Dit geeft de galette een wat onregelmatige, maar ambachtelijke uitstraling.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- kant-en-klaar bladerdeeg of taartdeeg1 rol
- stoofperen, geschild, gehalveerd en klokhuis verwijderd3 stuks
- ongezouten boter1 eetlepel
- suiker, plus extra voor bestrooien2 eetlepel
- gemalen kaneel0.5 theelepel
- steranijs1 stuks
- ei, geklopt (voor het bestrijken)1 stuks
- handjevol walnoten, grof gehakt
- rasp van 1 citroen
- een snufje zout
Aan de slag
- 1Snijd de peren in dunne plakjes en stoof ze licht in een pan met boter, een beetje suiker, steranijs en kaneel tot ze zacht zijn, maar nog steeds hun vorm behouden (ongeveer 10-15 minuten).
- 2Verwarm de oven voor op 200°C.
- 3Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
- 4Zorg dat je ongeveer 5 cm van de rand vrijhoudt voor het omvouwen.
- 5Schik de uitgelekte gestoofde perenplakjes in een cirkelvormige patroon op het deeg. Laat de rand vrij zodat je die straks dubbel kunt vouwen.
- 6Strooi de gehakte walnoten en citroenrasp over de peren.
- 7Vouw de rand van het deeg over de vulling heen, zodat de galette een mooie rand krijgt.
- 8Bestrijk de deegrand met het geklopte ei en strooi er een beetje extra suiker over.
- 9Bak de galette in de voorverwarmde oven voor 35-40 minuten, of totdat het deeg goudbruin en krokant is.
- 10Laat de galette een paar minuten afkoelen voordat je deze serveert, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een dot slagroom voor extra decadentie.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten