Deze klassieke cannoli zijn een onweerstaanbare Italiaanse lekkernij die je niet wilt missen! De krokante, buisvormige deegkorstjes zijn perfect gevuld met een romige ricotta-vulling, vaak op smaak gebracht met vanille, citroenrasp en een vleugje chocolade. Het maken van cannoli is een waar ambacht; het vereist wat liefde en aandacht, maar het resultaat is absoluut de moeite waard.
De combinatie van de knapperige schil en de zijdezachte vulling zorgt voor een betoverende textuur en smaak in elke hap. Je kunt de cannoli garneren met poedersuiker, gehakte pistachenoten of zelfs een drizzle van gesmolten chocolade voor een extra luxe uitstraling. Deze zoete traktatie is perfect voor feesten, speciale gelegenheden of gewoon als een verwennerij voor jezelf. Serveer ze op een mooi bord en laat je gasten genieten van deze authentieke Italiaanse delicatesse—een echte crowd-pleaser die een glimlach op ieders gezicht tovert!
Probeer ook
Zelf een lekkere kippenbouillon maken van het karkas en de restjes van de kip
Maak zelf een kachtige bouillon met dit basisrecept van Peter Eemsing!
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Ingrediënten
- Eiwitten
- Ongezouten roomboter50 g
- Italiaanse bloem50 g
- Suiker110 g
- Cacaopoeder2 theelepel
- Ricotta250 g
- Pure chocolade (70%)40 g
- Walnoten25 g
- Schil van een halve citroen
- Kaneel0.25 theelepel
Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 190 graden (boven en onderwarmte). Smelt de boter in een pannetje en laat afkoelen. Klop de eiwitten stijf en voeg al kloppend de suiker toe.
- 2Zeef de bloem en cacaopoeder en spatel vervolgens door de stijf geklopte eiwitten. Druppel de boter langs de rand van de kom en spatel de boter door het beslag.
- 3Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep 1 eetlepel van het mengsel op de bakplaat en maak er een cirkel van van ongeveer 10 cm doorsnede. Er passen er ongeveer 4 op je bakplaat.
- 4Bak de koekjes 7 minuten in de oven. Haal de koekjes uit de oven, steek een paletmes eronder en wikkel de koekjes om een canollibuisje, of als je die niet hebt, de steel van een pollepel. Laat iets afkoelen en schuif de koekjes er dan vanaf en leg ze op een rooster en laat ze verder afkoelen. Je moet dus twee keer een bakplaat in de oven doen.
- 5Maak vlak voor het uitserveren de vulling. Hak de chocolade en walnoten in fijne stukjes. Roer samen met de poedersuiker en vanilla extract door de ricotta. Doe het mengsel in een spuitzak en vul de canolli. Leg ze op een bord en bestuif ze met wat poedersuiker.
Probeer ook
Zelf een lekkere kippenbouillon maken van het karkas en de restjes van de kip
Maak zelf een kachtige bouillon met dit basisrecept van Peter Eemsing!