Roerbakgerecht
10 min
20 min

Snelle Aziatische Gehakt Chinese Kool Roerbak

Deze eenvoudige Aziatische roerbakschotel combineert sappig gehakt met knapperige Chinese kool, op smaak gebracht met sojasaus en gember. Het gerecht is binnen een half uur klaar en biedt een heerlijke balans van smaken en texturen. Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd die je zintuigen prikkelt met Oosterse aroma's.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Gehakt
      300 gram
    • Chinese kool
      stuk
    • Ui
      stuk
    • Knoflook
      tenen
    • Verse gember
      stuk
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Sesamolie
      eetlepel
    • Zonnebloemolie
      eetlepels
    • Zwarte peper
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de Chinese kool in dunne repen. Hak de ui en knoflook fijn, en rasp de gember.
    • 2
      Verhit de zonnebloemolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak het rul in ongeveer 5 minuten.
    • 3
      Voeg de ui, knoflook en gember toe aan het gehakt en bak kort mee tot de ui glazig is.
    • 4
      Doe de gesneden Chinese kool bij het gehaktmengsel en roerbak alles nog 5-7 minuten tot de kool zacht begint te worden.
    • 5
      Voeg de sojasaus, sesamolie en zwarte peper toe en roer alles goed door. Laat het nog 2 minuten bakken en serveer direct.
2025 © Eerlijk Eten