Snelle Farfalle met kip en shiitake
Hier is een lekker recept voor farfalle met kip en shiitake. Dit gerecht is romig en vol van smaak, en het is precies goed voor twee personen. De combinatie van kip, paddenstoelen, en een beetje knoflook zorgt voor een fijne, hartige saus. Spinazie voegt wat extra groen toe, en Parmezaanse kaas maakt het af. Alles is binnen een half uur klaar, dus ideaal voor een eenvoudig, smaakvolle maaltijd.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- Farfalle150 g
- Kipfilet200 g
- Shiitake100 g
- Ui1 stuks
- Knoflook2 teentje
- Kookroom100 ml
- Olijfolie1 eetlepel
- Boter1 eetlepel
- Spinazie50 g
- Parmezaanse kaas30 g
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie of basilicum
Aan de slag
- 1Zet een pan met water en zout op en kook de farfalle volgens de verpakking (ongeveer 10-12 minuten), tot het nog een beetje stevig is. Giet af en zet apart.
- 2Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe, breng op smaak met zout en peper, en bak ze in 5-7 minuten gaar. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
- 3Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de shiitake en ui toe. Bak ze 3-4 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- 4Giet de kookroom erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat het 2-3 minuten sudderen tot het een beetje dikker wordt. Voeg de spinazie toe als je die gebruikt, en laat slinken.
- 5Doe de kip en farfalle terug in de pan. Roer alles goed door elkaar, zodat de pasta de saus goed opneemt. Warm nog 2-3 minuten door.
- 6Verdeel over twee borden, strooi er wat Parmezaanse kaas over en garneer met peterselie of basilicum.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten