PAsta
10 min
20 min

Snelle Farfalle met kip en shiitake

Hier is een lekker recept voor farfalle met kip en shiitake. Dit gerecht is romig en vol van smaak, en het is precies goed voor twee personen. De combinatie van kip, paddenstoelen, en een beetje knoflook zorgt voor een fijne, hartige saus

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Farfalle
      150 g
    • Kipfilet
      200 g
    • Shiitake
      100 g
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Kookroom
      100 ml
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Boter
      eetlepel
    • Spinazie
      50 g
    • Parmezaanse kaas
      30 g
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse peterselie of basilicum

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Zet een pan met water en zout op en kook de farfalle volgens de verpakking (ongeveer 10-12 minuten), tot het nog een beetje stevig is. Giet af en zet apart.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe, breng op smaak met zout en peper, en bak ze in 5-7 minuten gaar. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
    • 3
      Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de shiitake en ui toe. Bak ze 3-4 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
    • 4
      Giet de kookroom erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat het 2-3 minuten sudderen tot het een beetje dikker wordt. Voeg de spinazie toe als je die gebruikt, en laat slinken.
    • 5
      Doe de kip en farfalle terug in de pan. Roer alles goed door elkaar, zodat de pasta de saus goed opneemt. Warm nog 2-3 minuten door.
    • 6
      Verdeel over twee borden, strooi er wat Parmezaanse kaas over en garneer met peterselie of basilicum.

Hier is een lekker recept voor farfalle met kip en shiitake. Dit gerecht is romig en vol van smaak, en het is precies goed voor twee personen. De combinatie van kip, paddenstoelen, en een beetje knoflook zorgt voor een fijne, hartige saus. Spinazie voegt wat extra groen toe, en Parmezaanse kaas maakt het af. Alles is binnen een half uur klaar, dus ideaal voor een eenvoudig, smaakvolle maaltijd.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten