Witlof
15 min
30 min

Pittige witlof met gehakt en aardappelschijfjes

Deze heerlijke pittige witlof en romige ovenschotel is lekker in de koude seizoenen. Makkelijk te maken en in een uurtje klaar en op tafel

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • rundergehakt of half om half gehakt
      500 g
    • witlof
      stuks
    • grote droogkokende aardappels
      stuks
    • eetlepel sambal
      stuks
    • arachide olie
    • gehakt kruiden
      eetlepel
    • creme fraiche
      200 g
    • geraspte kaas naar smaak. Ik rasp een stukje belegen met een smaakvolle Padano.
      100 g

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 175 graden
    • 2
      Vul een wok met water en een kopje kippen bouillon en breng aan de kook.
    • 3
      Was en snij ondertussen de aardappelen in dunne plakjes, je kan de schil gewoon laten zitten.
    • 4
      Kook de aardappelschijfjes 5 minuten en giet af.
    • 5
      Rul in de wok met een beetje olie het gehakt met de kruiden en doe die onder in je ovenschaal.
    • 6
      Snij je witlof in kleine stukjes en zorg ervoor dat de harde delen eruit zijn.
    • 7
      Voor de pittige witlof doe je weer een beetje olie in je wok met 1 of 2 theelepels sambal en wok de witlof heel erg kort max 40-50 seconden.
    • 8
      Bedek het gehakt met 1 laag aardappelschijfjes en smeer in met crème fraiche
    • 9
      Leg de witlof op de aardappelschijfjes. Bedek de witlof weer met de overgebleven aardappelschijfjes en smeer die ook weer in met crème fraiche
    • 10
      Strooi de schotel mooi af met je kaas
    • 11
      Zet de schotel een half uurtje in het midden van je oven op 175 graden. Kijk af en toe of je kaas niet verbrand. Doe dan de temperatuur terug naar 150 graden en verleng de tijd met 10 minuten.
    • 12
      Is de kaas niet mooi bruin geworden kan je even je gril stand gebruiken. Maar blijf wel goed kijken!

Deze heerlijke pittige witlof en romige ovenschotel is lekker in de koude seizoenen. Makkelijk te maken en in een uurtje klaar en op tafel. Voor het afmaken met kaas gebruik ik vaak wat restjes kaas die ik dan mix. Je kan ook pizza- pastakaas nemen of gewoon jonge- en/of oude kaas. Als je geen gehaktkruiden hebt kan je die zelf makkelijk maken,

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten