Personen
-
+
Ingrediënten
- rundergehakt of half om half gehakt500 g
- witlof6 stuks
- grote droogkokende aardappels6 stuks
- eetlepel sambal1 stuks
- arachide olie
- gehakt kruiden1 eetlepel
- creme fraiche200 g
- geraspte kaas naar smaak. Ik rasp een stukje belegen met een smaakvolle Padano.100 g
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 175 graden
- 2Vul een wok met water en een kopje kippen bouillon en breng aan de kook.
- 3Was en snij ondertussen de aardappelen in dunne plakjes, je kan de schil gewoon laten zitten.
- 4Kook de aardappelschijfjes 5 minuten en giet af.
- 5Rul in de wok met een beetje olie het gehakt met de kruiden en doe die onder in je ovenschaal.
- 6Snij je witlof in kleine stukjes en zorg ervoor dat de harde delen eruit zijn.
- 7Voor de pittige witlof doe je weer een beetje olie in je wok met 1 of 2 theelepels sambal en wok de witlof heel erg kort max 40-50 seconden.
- 8Bedek het gehakt met 1 laag aardappelschijfjes en smeer in met crème fraiche
- 9Leg de witlof op de aardappelschijfjes. Bedek de witlof weer met de overgebleven aardappelschijfjes en smeer die ook weer in met crème fraiche
- 10Strooi de schotel mooi af met je kaas
- 11Zet de schotel een half uurtje in het midden van je oven op 175 graden. Kijk af en toe of je kaas niet verbrand. Doe dan de temperatuur terug naar 150 graden en verleng de tijd met 10 minuten.
- 12Is de kaas niet mooi bruin geworden kan je even je gril stand gebruiken. Maar blijf wel goed kijken!
Deze heerlijke pittige witlof en romige ovenschotel is lekker in de koude seizoenen. Makkelijk te maken en in een uurtje klaar en op tafel. Voor het afmaken met kaas gebruik ik vaak wat restjes kaas die ik dan mix. Je kan ook pizza- pastakaas nemen of gewoon jonge- en/of oude kaas. Als je geen gehaktkruiden hebt kan je die zelf makkelijk maken,
