Visgerecht
10 min
20 min

Mediterrane Kabeljauw en Courgette Gemak

Geniet van deze snelle en gezonde mediterraanse maaltijd met kabeljauw en courgette, aangevuld met heerlijke kruiden. Perfect voor een doordeweekse avond wanneer je weinig tijd hebt, maar toch iets lekkers en voedzaams wilt eten.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kabeljauwfilets
      stuks
    • Courgette
      stuk
    • Tomaat
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Knoflook
      teentjes
    • Citroen
      0.5 stuk
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      theelepel
    • Verse basilicum
      blaadjes

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    • 2
      Snijd de courgette en tomaten in dunne plakjes.
    • 3
      Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
    • 4
      Verdeel de knoflook, in dunne plakjes gesneden, over de kabeljauw.
    • 5
      Leg de courgette- en tomatenplakjes rondom de kabeljauw in de ovenschaal.
    • 6
      Bestrooi alles met zout en peper naar smaak.
    • 7
      Bak de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de kabeljauw gaar is en de groenten zacht zijn.
    • 8
      Besprenkel voor het serveren met citroensap en garneer met verse basilicum.
2025 © Eerlijk Eten