Personen
-
+
Ingrediënten
- Ketjap manis50 ml
- Kippendijfilet1 g
- Bloem100 g
- Palmsuiker1 eetlepel
- Ketoembar1 theelepel
- Sambal Oelek2 theelepel
- Djeroek Poeroet (limoenblaadjes)5 stuks
- Zonnebloemolie10 theelepel
- Limoen1 stuks
- Knoflookpoeder1 eetlepel
- Zout en peper1 g
- Uien2 stuks
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snij de kippendijfilet in mooie blokjes: niet te klein, ongeveer zo groot als een luciferdoosje. Kruid de kip met zout en peper (en eventueel wat knoflookpoeder). Laat even staan zodat het er lekker intrekt.
- 2Strooi flink veel bloem in een bak en schep de gekruide kipendijen erdoor zodat ze mooi bedekt zijn met een wit laagje.
- 3Verwarm in een grote koekenpan een grote hoeveelheid zonnebloemolie (je kunt eventueel ook arachideolie of druivenpittenolie gebruiken - maar géén olijfolie, want dat wordt bitter!). Het is belangrijk dat de hele pan met minstens 1 tot 2 cm olie wordt bedekt.
- 4Als de olie lekker heet is bak / frituur je de kippendijen erin. Afhankelijk van de omvang van je pan en de kracht van je fornuis is het wellicht aan te raden niet alle kip in één keer in de pan te doen (dan koelt de olie immers teveel af en wordt je kip minder knapperig).
- 5Leg de gebakken / gefrituurde kip apart in een bakje.
- 6Snij de uien en knoflook zeer fijn. Voeg de ketoembar, de sambal, en limoensap toe. Giet het grootste deel van de olie die je gebruikte voor het bakken / frituren van de kip in een bakje (je kunt olie altijd recyclen) en fruit het kruidenmengsel in het restant van de olie dat je in de pan hebt achtergelaten.
- 7Voeg na enige tijd de palmsuiker, de limoenblaadjes en de ketjap toe. Breng op smaak met (eventueel) meer sambal.
- 8Voeg de kip toe aan het geheel en controleer of alle smaken in verhouding zijn. Eventueel kun je meer limoensap (of citroensap) toevoegen, meer ketjap of meer sambal. Meer ketoembar kan natuurlijk ook.
- 9Serveer met rijst, komkommer, of een andere frisse groente.