Indisch
20 min
20 min

Ajam pedis met basmatirijst en snijboontjes

Smaakvol kipgerecht in combinatie met oerhollandse snijbonen.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Snijbonen
      200 g
    • Ketjap manis
      15 ml
    • Kippendijfilet
      150 g
    • Trostomaten
      0.5 stuks
    • Ui
      0.5 stuks
    • Rode peper vers
      0.5 stuks
    • Sereh stengel vers
      0.5 stuks
    • Bruine suiker
      10 g
    • Gember vers
      20 g
    • Knoflooktenen
      stuks
    • Basmati rijst
      75 g
    • sambal
      theelepel
    • Trassie
      theelepel
    • Palmsuiker
      eetlepel
    • Thaise limoenblaadjes
      stuks

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snipper de ui en schil de gember en snijd deze fijn. Snijd ook de tomaten in blokjes.
    • 2
      Snijd de kip in blokjes.
    • 3
      Fruit de ui aan in wat olie samen met de rode peper ( je kunt de zaadjes verwijderen als u het minder scherpt wenst). Voeg ook de gember toe en de geperste knoflookteentjes en een theelepel trassie en wat palmsuiker naar smaak.
    • 4
      Voeg dan de in blokjes gesneden tomaten toe en bak deze twee minuten mee. Dan de kip erbij en deze rondom mooi bruin bakken.
    • 5
      Voeg nu de stengel citroengras. ( knik deze een paar maal zodat de smaak volledig los kan komen\0 toe en twee of drie Thaise limoenblaadjes . Voeg hierbij 150 ml water toe en laat het geheel 1 uur sudderen.
    • 6
      Wanneer de kip ongeveer nog een half uur moet garen, brengt u twee pannen met water aan de kook en voeg in beide pannen zout aan het water toe.
    • 7
      Kook de basmati rijst tot hij volledig gaar is, laat hem dan rustig even staan met het deksel op de pan. Kook in de andere pan de schoongemaakte en in kleine reepjes gesneden snijbonen toe in ongeveer 8 minuten.
    • 8
      Als alles gaar is, de rijst opscheppen en het kip mengsel en de snijbonen erbij serveren. Eet smakelijk!
2025 © Eerlijk Eten