Personen
-
+
Ingrediënten
- Snijbonen200 g
- Ketjap manis15 ml
- Kippendijfilet150 g
- Trostomaten0.5 stuks
- Ui0.5 stuks
- Rode peper vers0.5 stuks
- Sereh stengel vers0.5 stuks
- Bruine suiker10 g
- Gember vers20 g
- Knoflooktenen1 stuks
- Basmati rijst75 g
- sambal1 theelepel
- Trassie1 theelepel
- Palmsuiker1 eetlepel
- Thaise limoenblaadjes3 stuks
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snipper de ui en schil de gember en snijd deze fijn. Snijd ook de tomaten in blokjes.
- 2Snijd de kip in blokjes.
- 3Fruit de ui aan in wat olie samen met de rode peper ( je kunt de zaadjes verwijderen als u het minder scherpt wenst). Voeg ook de gember toe en de geperste knoflookteentjes en een theelepel trassie en wat palmsuiker naar smaak.
- 4Voeg dan de in blokjes gesneden tomaten toe en bak deze twee minuten mee. Dan de kip erbij en deze rondom mooi bruin bakken.
- 5Voeg nu de stengel citroengras. ( knik deze een paar maal zodat de smaak volledig los kan komen\0 toe en twee of drie Thaise limoenblaadjes . Voeg hierbij 150 ml water toe en laat het geheel 1 uur sudderen.
- 6Wanneer de kip ongeveer nog een half uur moet garen, brengt u twee pannen met water aan de kook en voeg in beide pannen zout aan het water toe.
- 7Kook de basmati rijst tot hij volledig gaar is, laat hem dan rustig even staan met het deksel op de pan. Kook in de andere pan de schoongemaakte en in kleine reepjes gesneden snijbonen toe in ongeveer 8 minuten.
- 8Als alles gaar is, de rijst opscheppen en het kip mengsel en de snijbonen erbij serveren. Eet smakelijk!






