Ingrediënten
- Olijfolie3 ml
- Ei2 stuks
- Ui1 stuks
- Tomatenpuree40 ml
- Knoflooktenen2 stuks
- Gerookte Paprikapoeder1 eetlepel
- Paneermeel5 eetlepel
- Zout en peper1 g
- Gemengd gehakt500 g
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Meng het gehakt, de knoflook, de ui, de eieren, het paneermeel, het gerookte paprikapoeder, het zout en het peper in een grote kom. Kneed tot alles goed gemengd is.
- 2Maak kleine balletjes van het mengsel en leg ze op een bord.
- 3Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de gehaktballetjes tot ze bruin zijn aan alle kanten.
- 4Voeg de tomatenpuree toe en laat sudderen tot de saus dikker wordt.
- 5Braad voor de Patatas Bravas blokjes aardappelen met paprikapoeder en olie (en zie daarvoor ook het aparte gerecht op onze site). Raadpleeg voor de Pisto Manchego eveneens het aparte recept! Enjoy!
Albondigas zijn traditioneel kleine, vaak gekruide, gehaktballetjes die hun oorsprong vinden in de Spaanse en Mexicaanse keuken. Ze kunnen worden geserveerd op een verscheidenheid van manieren, zoals in soepen of met tomatensaus, en ze kunnen worden gemaakt met verschillende soorten vlees, zoals rundvlees, varkensvlees of kip.
Je kan ze serveren met patatas bravas en een lekkere groente schotel Pisto Manchego.
Het gehakt voor de Albondigas moet worden gekruid met vooral paprikapoeder - net als met alle gehaktballetjes moet je daar natuurlijk nog lekker veel zout, peper, een eitje en flink veel paneermeel doorheen te doen om er vervolgens kleine balletjes van te draaien.
Voor extra aroma kun je bijvoorbeeld wat Angostura, wat Worcester Sauce of eventueel een beetje sojasaus toevoegen.
Voor de Patatas gebruik je simpelweg een aardappel in kleine blokjes die je vervolgens kruidt met eventueel wat gerookte paprikapoeder. Bak deze met wat olie in een koekenpan lekker klaar (zie ook het recept over de lekkerste gebakken aardappeltjes op onze site!).
De Pisto Manchego is letterlijk een groenteschotel in het Spaans, deze kan je heerlijk bereiden met de ingrediënten uit de box maar ook als je nog restjes groentes hebt kun je deze groente schotel makkelijk voller maken. Que aproveche!
