Soep
20 min
30 min

Aspergesoep

Als je de asperges gaat schillen kan je van de restjes een heerlijke romige aspergesoep maken, zo geniet je dubbel van je asperges. We eten dit vaak de volgende dag zodat je soepje lekker de tijd heeft om te trekken!

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Roomboter
      60 g
    • Sjalot
      stuks
    • Bloem
      30 g
    • Verse Peterselie(Gehakt)
      15 g
    • De schillen en kontjes van je asperges
      18 stuks

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Neem een grote soeppan met dikke bodem en zet op laag vuur. Smelt langzaam de roomboter en voeg dan het fijngesneden sjalotje toe met een snufje zout. Fruit heel zachtjes en op laag vuur aan voor zo’n 5-6 minuten. De sjalot mag niet bruin worden anders krijgt je soep een bruine kleur.
    • 2
      Voeg nu de schillen en kontjes van de asperges toe. Bak even kort aan en roer even om, laat dit ook niet bruin worden!
    • 3
      Schenk nu je kookvocht of bouillon in de pan en breng op laag vuur aan de kook. Laat dit geheel een uurtje zachtjes trekken op je laagst mogelijke pit. Draai dan het vuur uit en laat dit geheel voor je aspergesoep verder trekken. Als je pan koud is kan je hem in de koeling zetten zodat de smaken lekker in kunnen trekken.
    • 4
      Nu heb je een paar keuze’s, je kan dit geheel door een zeef halen, of pureren met je staafmixer of blender. De laatste twee varianten geven een mooie romige dikke soep.
    • 5
      Als je het geheel gaat zeven kan je altijd nog een roux maken om de soep romiger te maken. Vind je hem te dik verdun je het geheel met wat groente bouillon.
    • 6
      Bij koksland doen alles in onze blender, brengen de aspergesoep op smaak met peper en zout en serveren de soep met wat fijngesneden peterselie. Ook lekker om er een gepocheerd eitje in te serveren!
2025 © Eerlijk Eten