Personen
-
+
Ingrediënten
- Roomboter60 g
- Sjalot1 stuks
- Bloem30 g
- Verse Peterselie(Gehakt)15 g
- De schillen en kontjes van je asperges18 stuks
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Neem een grote soeppan met dikke bodem en zet op laag vuur. Smelt langzaam de roomboter en voeg dan het fijngesneden sjalotje toe met een snufje zout. Fruit heel zachtjes en op laag vuur aan voor zo’n 5-6 minuten. De sjalot mag niet bruin worden anders krijgt je soep een bruine kleur.
- 2Voeg nu de schillen en kontjes van de asperges toe. Bak even kort aan en roer even om, laat dit ook niet bruin worden!
- 3Schenk nu je kookvocht of bouillon in de pan en breng op laag vuur aan de kook. Laat dit geheel een uurtje zachtjes trekken op je laagst mogelijke pit. Draai dan het vuur uit en laat dit geheel voor je aspergesoep verder trekken. Als je pan koud is kan je hem in de koeling zetten zodat de smaken lekker in kunnen trekken.
- 4Nu heb je een paar keuze’s, je kan dit geheel door een zeef halen, of pureren met je staafmixer of blender. De laatste twee varianten geven een mooie romige dikke soep.
- 5Als je het geheel gaat zeven kan je altijd nog een roux maken om de soep romiger te maken. Vind je hem te dik verdun je het geheel met wat groente bouillon.
- 6Bij koksland doen alles in onze blender, brengen de aspergesoep op smaak met peper en zout en serveren de soep met wat fijngesneden peterselie. Ook lekker om er een gepocheerd eitje in te serveren!