Kip
60 min
50 min

Ayam Goreng Serundeng Kelapa, Kippenbouten gebakken met gekruide kokosrasp

Dit gerecht is vol van smaak en biedt een prachtige combinatie van knapperige en sappige texturen. De kip wordt eerst gegaard in een smaakvolle kokosmelk, wat zorgt voor extra malsheid en smaak, en daarna gefrituurd voor een knapperige buitenkant.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Ayam Goreng Serundeng Kelapa is een heerlijk Indonesisch gerecht waarbij kippenbouten worden gebakken en geserveerd met serundeng, een gekruide kokosrasp. Dit gerecht is vol van smaak en biedt een prachtige combinatie van knapperige en sappige texturen. De kip wordt eerst gegaard in een smaakvolle kokosmelk (je kan dit ook in water doen), wat zorgt voor extra malsheid en smaak, en daarna gefrituurd voor een knapperige buitenkant.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kippenbout
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Sjalot
      stuks
    • Korianderpoeder
      theelepel
    • Komijnpoeder
      theelepel
    • Kurkumapoeder
      theelepel
    • Witte peper
      0.5 theelepel
    • Citroengras
      stengel
    • Daun Salan
      stuks
    • Kokosmelk (of water)
      400 ml
    • Zout naar smaak
    • Olijfolie
    • Geraspte Kokos
      100 g
    • Komijnpoeder
      theelepel
    • Suiker
      0.5 theelepel
    • Plantaardige olie

    Aan de slag

    • 1
      Meng de knoflook, sjalot, korianderpoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder, witte peper en zout in een kom.
    • 2
      Wrijf de kippenbouten in met dit kruidenmengsel en laat het minimaal 30 minuten marineren, bij voorkeur een nachtje in de koelkast.
    • 3
      Verhit een beetje olie in een diepe pan en voeg de gekruide kippenbouten toe. Bak ze kort aan alle kanten bruin.
    • 4
      Voeg het citroengras, de laurierblaadjes en de kokosmelk toe.
    • 5
      Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat de kip ongeveer 30 minuten sudderen tot de kip gaar is en de saus is ingekookt.
    • 6
      Haal de kippenbouten uit de pan en laat ze goed uitlekken en dep ze droog.
    • 7
      Verhit olie in een diepe pan of friteuse tot 180°C.
    • 8
      Frituur de kippenbouten goudbruin en knapperig, ongeveer 5-7 minuten.
    • 9
      Laat de gefrituurde kip uitlekken op keukenpapier.
    • 10
      Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • 11
      Voeg de knoflook, sjalot, korianderpoeder, komijnpoeder en kurkumapoeder toe en bak tot ze geurig zijn.
    • 12
      Voeg de geraspte kokos, suiker en zout toe. Roer goed door.
    • 13
      Blijf roeren en bak de kokosrasp tot deze goudbruin en knapperig is, ongeveer 10-15 minuten.
    • 14
      Laat de serundeng afkoelen.
    • 15
      Serveer de gefrituurde kippenbouten op een bord en bestrooi royaal met de serundeng.
    • 16
      Garneer met verse koriander en serveer met gestoomde rijst en eventueel een frisse komkommersalade.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten