Kip
60 min
50 min
Ayam Goreng Serundeng Kelapa, Kippenbouten gebakken met gekruide kokosrasp

Dit gerecht is vol van smaak en biedt een prachtige combinatie van knapperige en sappige texturen. De kip wordt eerst gegaard in een smaakvolle kokosmelk, wat zorgt voor extra malsheid en smaak, en daarna gefrituurd voor een knapperige buitenkant.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Kippenbout2 stuks
- Knoflook2 teentje
- Sjalot1 stuks
- Korianderpoeder1 theelepel
- Komijnpoeder1 theelepel
- Kurkumapoeder1 theelepel
- Witte peper0.5 theelepel
- Citroengras1 stengel
- Daun Salan2 stuks
- Kokosmelk (of water)400 ml
- Zout naar smaak
- Olijfolie
- Geraspte Kokos100 g
- Komijnpoeder1 theelepel
- Suiker0.5 theelepel
- Plantaardige olie
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Meng de knoflook, sjalot, korianderpoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder, witte peper en zout in een kom.
- 2Wrijf de kippenbouten in met dit kruidenmengsel en laat het minimaal 30 minuten marineren, bij voorkeur een nachtje in de koelkast.
- 3Verhit een beetje olie in een diepe pan en voeg de gekruide kippenbouten toe. Bak ze kort aan alle kanten bruin.
- 4Voeg het citroengras, de laurierblaadjes en de kokosmelk toe.
- 5Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat de kip ongeveer 30 minuten sudderen tot de kip gaar is en de saus is ingekookt.
- 6Haal de kippenbouten uit de pan en laat ze goed uitlekken en dep ze droog.
- 7Verhit olie in een diepe pan of friteuse tot 180°C.
- 8Frituur de kippenbouten goudbruin en knapperig, ongeveer 5-7 minuten.
- 9Laat de gefrituurde kip uitlekken op keukenpapier.
- 10Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- 11Voeg de knoflook, sjalot, korianderpoeder, komijnpoeder en kurkumapoeder toe en bak tot ze geurig zijn.
- 12Voeg de geraspte kokos, suiker en zout toe. Roer goed door.
- 13Blijf roeren en bak de kokosrasp tot deze goudbruin en knapperig is, ongeveer 10-15 minuten.
- 14Laat de serundeng afkoelen.
- 15Serveer de gefrituurde kippenbouten op een bord en bestrooi royaal met de serundeng.
- 16Garneer met verse koriander en serveer met gestoomde rijst en eventueel een frisse komkommersalade.
Ayam Goreng Serundeng Kelapa is een heerlijk Indonesisch gerecht waarbij kippenbouten worden gebakken en geserveerd met serundeng, een gekruide kokosrasp. Dit gerecht is vol van smaak en biedt een prachtige combinatie van knapperige en sappige texturen. De kip wordt eerst gegaard in een smaakvolle kokosmelk (je kan dit ook in water doen), wat zorgt voor extra malsheid en smaak, en daarna gefrituurd voor een knapperige buitenkant.
