Dit "Aziatische Kip Ananas" gerecht combineert de smaken van zoete ananas, sappige kip, en een rijke soja-gember saus, waardoor het een heerlijke en kleurrijke maaltijd is.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- Kippendijen, in blokjes of reepjes gesneden500 g
- Verse ananasblokjes1 kopje
- Grote rode paprika, in reepjes gesneden1 stuks
- Bieslook (chives), fijngesneden0.25 kopje
- Plantaardige olie2 eetlepel
- Knoflook, fijngehakt2 teentje
- Zout en peper naar smaak
- Sesamzaadjes, licht geroosterd1 eetlepel
- Sojasaus0.25 kopje
- Honing of bruine suiker2 eetlepel
- Rijstazijn1 eetlepel
- Sesamolie1 theelepel
- Verse gember (ongeveer 2 cm), fijngehakt of geraspt1 stukje
- Maïzena, opgelost in 2 eetlepels water1 theelepel
Aan de slag
- 1Meng in een kleine kom de sojasaus, honing of bruine suiker, rijstazijn, en sesamolie.
- 2Voeg de fijngehakte knoflook en gember toe.
- 3Verwarm het mengsel in een kleine pan op middelhoog vuur.
- 4Voeg de opgeloste maïzena toe zodra het mengsel begint te sudderen.
- 5Roer continu tot de saus dikker wordt (ongeveer 1-2 minuten). Zet apart.
- 6Bestrooi de kipreepjes met zout en peper.
- 7Verhit olie in een wok of grote pan. Voeg de knoflook toe en roerbak kort.
- 8Voeg de kipreepjes toe en roerbak tot ze goudbruin zijn.
- 9Voeg de rode paprika en ananasblokjes toe en roerbak nog enkele minuten.
- 10Giet de soja-gember saus over de kip en groenten.
- 11Voeg de bieslook toe en meng alles goed door elkaar.
- 12Garneer met geroosterde sesamzaadjes.
- 13Serveer warm, eventueel met rijst of noedels.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten