Kip
15 min
20 min

Aziatische Kip Ananas

Dit "Aziatische Kip Ananas" gerecht combineert de smaken van zoete ananas, sappige kip, en een rijke soja-gember saus, waardoor het een heerlijke en kleurrijke maaltijd is.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Dit "Aziatische Kip Ananas" gerecht combineert de smaken van zoete ananas, sappige kip, en een rijke soja-gember saus, waardoor het een heerlijke en kleurrijke maaltijd is.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kippendijen, in blokjes of reepjes gesneden
      500 g
    • Verse ananasblokjes
      kopje
    • Grote rode paprika, in reepjes gesneden
      stuks
    • Bieslook (chives), fijngesneden
      0.25 kopje
    • Plantaardige olie
      eetlepel
    • Knoflook, fijngehakt
      teentje
    • Zout en peper naar smaak
    • Sesamzaadjes, licht geroosterd
      eetlepel
    • Sojasaus
      0.25 kopje
    • Honing of bruine suiker
      eetlepel
    • Rijstazijn
      eetlepel
    • Sesamolie
      theelepel
    • Verse gember (ongeveer 2 cm), fijngehakt of geraspt
      stukje
    • Maïzena, opgelost in 2 eetlepels water
      theelepel

    Aan de slag

    • 1
      Meng in een kleine kom de sojasaus, honing of bruine suiker, rijstazijn, en sesamolie.
    • 2
      Voeg de fijngehakte knoflook en gember toe.
    • 3
      Verwarm het mengsel in een kleine pan op middelhoog vuur.
    • 4
      Voeg de opgeloste maïzena toe zodra het mengsel begint te sudderen.
    • 5
      Roer continu tot de saus dikker wordt (ongeveer 1-2 minuten). Zet apart.
    • 6
      Bestrooi de kipreepjes met zout en peper.
    • 7
      Verhit olie in een wok of grote pan. Voeg de knoflook toe en roerbak kort.
    • 8
      Voeg de kipreepjes toe en roerbak tot ze goudbruin zijn.
    • 9
      Voeg de rode paprika en ananasblokjes toe en roerbak nog enkele minuten.
    • 10
      Giet de soja-gember saus over de kip en groenten.
    • 11
      Voeg de bieslook toe en meng alles goed door elkaar.
    • 12
      Garneer met geroosterde sesamzaadjes.
    • 13
      Serveer warm, eventueel met rijst of noedels.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten