Personen
-
+
Ingrediënten
- Kippendijen, in blokjes of reepjes gesneden500 g
- Verse ananasblokjes1 kopje
- Grote rode paprika, in reepjes gesneden1 stuks
- Bieslook (chives), fijngesneden0.25 kopje
- Plantaardige olie2 eetlepel
- Knoflook, fijngehakt2 teentje
- Zout en peper naar smaak
- Sesamzaadjes, licht geroosterd1 eetlepel
- Sojasaus0.25 kopje
- Honing of bruine suiker2 eetlepel
- Rijstazijn1 eetlepel
- Sesamolie1 theelepel
- Verse gember (ongeveer 2 cm), fijngehakt of geraspt1 stukje
- Maïzena, opgelost in 2 eetlepels water1 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Meng in een kleine kom de sojasaus, honing of bruine suiker, rijstazijn, en sesamolie.
- 2Voeg de fijngehakte knoflook en gember toe.
- 3Verwarm het mengsel in een kleine pan op middelhoog vuur.
- 4Voeg de opgeloste maïzena toe zodra het mengsel begint te sudderen.
- 5Roer continu tot de saus dikker wordt (ongeveer 1-2 minuten). Zet apart.
- 6Bestrooi de kipreepjes met zout en peper.
- 7Verhit olie in een wok of grote pan. Voeg de knoflook toe en roerbak kort.
- 8Voeg de kipreepjes toe en roerbak tot ze goudbruin zijn.
- 9Voeg de rode paprika en ananasblokjes toe en roerbak nog enkele minuten.
- 10Giet de soja-gember saus over de kip en groenten.
- 11Voeg de bieslook toe en meng alles goed door elkaar.
- 12Garneer met geroosterde sesamzaadjes.
- 13Serveer warm, eventueel met rijst of noedels.
Dit "Aziatische Kip Ananas" gerecht combineert de smaken van zoete ananas, sappige kip, en een rijke soja-gember saus, waardoor het een heerlijke en kleurrijke maaltijd is.
