Kip
15 min
20 min

Aziatische Kip Ananas

Dit "Aziatische Kip Ananas" gerecht combineert de smaken van zoete ananas, sappige kip, en een rijke soja-gember saus, waardoor het een heerlijke en kleurrijke maaltijd is.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kippendijen, in blokjes of reepjes gesneden
      500 g
    • Verse ananasblokjes
      kopje
    • Grote rode paprika, in reepjes gesneden
      stuks
    • Bieslook (chives), fijngesneden
      0.25 kopje
    • Plantaardige olie
      eetlepel
    • Knoflook, fijngehakt
      teentje
    • Zout en peper naar smaak
    • Sesamzaadjes, licht geroosterd
      eetlepel
    • Sojasaus
      0.25 kopje
    • Honing of bruine suiker
      eetlepel
    • Rijstazijn
      eetlepel
    • Sesamolie
      theelepel
    • Verse gember (ongeveer 2 cm), fijngehakt of geraspt
      stukje
    • Maïzena, opgelost in 2 eetlepels water
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Meng in een kleine kom de sojasaus, honing of bruine suiker, rijstazijn, en sesamolie.
    • 2
      Voeg de fijngehakte knoflook en gember toe.
    • 3
      Verwarm het mengsel in een kleine pan op middelhoog vuur.
    • 4
      Voeg de opgeloste maïzena toe zodra het mengsel begint te sudderen.
    • 5
      Roer continu tot de saus dikker wordt (ongeveer 1-2 minuten). Zet apart.
    • 6
      Bestrooi de kipreepjes met zout en peper.
    • 7
      Verhit olie in een wok of grote pan. Voeg de knoflook toe en roerbak kort.
    • 8
      Voeg de kipreepjes toe en roerbak tot ze goudbruin zijn.
    • 9
      Voeg de rode paprika en ananasblokjes toe en roerbak nog enkele minuten.
    • 10
      Giet de soja-gember saus over de kip en groenten.
    • 11
      Voeg de bieslook toe en meng alles goed door elkaar.
    • 12
      Garneer met geroosterde sesamzaadjes.
    • 13
      Serveer warm, eventueel met rijst of noedels.

Dit "Aziatische Kip Ananas" gerecht combineert de smaken van zoete ananas, sappige kip, en een rijke soja-gember saus, waardoor het een heerlijke en kleurrijke maaltijd is.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten