De Aziatische keuken heeft een speciale plek in ons EerlijkEten-hart. Wij zijn gefascineerd door de enorme diversiteit en complexiteit van de culinaire tradities uit landen zoals China, Vietnam, Japan, Korea en Thailand. De Aziatische keuken is geliefd om haar delicate balans van smaken - zoet, zuur, zout, bitter en umami, die samen harmonieus in elk gerecht zijn verwerkt. Deze smaken gecombineerd met de verse producten van land en zee, maken het zo speciaal om echt Aziatisch te eten.
Wij koesteren dan ook een diepe waardering voor de kunst van het bereiden van authentieke Aziatische gerechten. We genieten van de eeuwenoude technieken die bij het koken worden gebruikt, zoals het snijden van groenten tot perfecte julienne, het stomen van vis tot de perfecte gaarheid, of het beheersen van de wok om de sublieme 'wok hei' te bereiken. Maar we vinden het ook heerlijk om met alle ingrediënten en smaken te spelen.
Op onze vele reizen naar deze verschillende landen hebben we veel gekookt met lokale chefs en foodies. Daardoor hebben we de smaken in ons geheugen gegrift staan. In de westerse wereld vergeten we vaak de authentieke smaken door de hoeveelheid aan ‘chefs’ die niet met de authentieke ingrediënten koken maar alles maar makkelijk vervangen met ingrediënten die niet in deze keuken thuis horen. Dus Thai basil is geen basilicum en koriander is geen peterselie. Stop wat tijd en liefde in het aanschaffen van de juiste producten zodat je de smaken ook terugkrijgt in je eigen gerechten.
We gaan proberen de aankomende tijd veel Aziatische inspiratie te brengen bij eerlijketen.nl zodat we hopelijk ook jullie kunnen inspireren en motiveren om deze waanzinnige keuken te omarmen.
Probeer ook
Funghi Trifolati
Funghi Trifolati is een klassieker uit de Italiaanse keuken die de rijke en aardse smaken van kastanjechampignons combineert met de frisheid van knoflook en peterselie.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Ingrediënten
- Sojasaus10 ml
- Vissaus20 ml
- Gember vers10 g
- Bieslook5 g
- Bavette steak500 g
- Rode ui3 stuks
- Verse Koriander15 g
- Bosuitjes2 stuks
- Arachideolie10 ml
Aan de slag
- 1Laat de bavette op kamertemperatuur komen en snijd vervolgens in dunne reepjes tegen de draad in. Maak dan de uien schoon en snijd ze in dunne ringen. Schil vervolgens de gember en rasp deze fijn. Hak dan de koriander en bieslook fijn en snijd ook de bosui in dunne ringetjes.
- 2Verhit als eerstvolgende stap een grote wok op het vuur en doe daarin de arachideolie. Bestrooi de bavette reepjes met wat zout en versgemalen peper en roerbak daarna gedurende twee tot maximaal drie minuten opeen hoog vuur in de wok. Schep uit de wok en laat even apart in een bakje rusten. Doe de rode uiringen in de wok en bak op een hoog vuur totdat ze gaan glanzen.
- 3Voeg dan de reepjes bavette weer toe en giet de vissaus en sojasaus erbij. Verhit op een hoog vuur gedurende een minuut. Schep het geheel in voorverwarmde schaal en bestrooi met de fijn gehakte koriander, bieslook en bosui. Schep goed door en serveer de Aziatisch roergebakken bavette direct.
Probeer ook
Funghi Trifolati
Funghi Trifolati is een klassieker uit de Italiaanse keuken die de rijke en aardse smaken van kastanjechampignons combineert met de frisheid van knoflook en peterselie.