Roerbakschotel
10 min
20 min

Sappige Kipfilet met Aubergine en Tomaat

Dit gerecht combineert de sappigheid van kipfilet met de rijke smaken van geroosterde aubergine en verse tomaat. Het is snel en eenvoudig te bereiden, binnen 30 minuten op tafel. Ideaal voor een doordeweekse avond, met een mediterraanse vleugje dat het geheel extra bijzonder maakt.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kipfilet
      stuks
    • Aubergine
      stuk
    • Ui
      stuk
    • Tomaat
      stuks
    • Knoflook
      teentjes
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Basilicum
      handvol
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
    • 2
      Snijd de aubergine in blokjes en de ui in dunne ringen.
    • 3
      Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de kipfilet goudbruin.
    • 4
      Voeg de ui, aubergine, en geperste knoflook toe aan de pan en bak gedurende 5 minuten.
    • 5
      Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe aan het mengsel.
    • 6
      Breng op smaak met zout en peper en laat het geheel nog 10 minuten sudderen.
    • 7
      Roer de verse basilicum erdoorheen vlak voor het serveren.
2025 © Eerlijk Eten