Pasta
10 min
20 min

Snelle Spinazie en Tomaat Pasta

Geniet van deze smaakvolle pasta, perfect voor een drukke doordeweekse avond. Met slechts een paar ingrediënten bereid je een kleurrijke en voedzame maaltijd die binnen 30 minuten op tafel staat. De combinatie van spinazie, tomaat en knoflook geeft de pasta een frisse en rijke smaak, waardoor je even het gevoel hebt in Italië te zijn.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Penne
      250 gram
    • Spinazie
      150 gram
    • Cherrytomaten
      200 gram
    • Knoflook
      teentjes
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Parmezaanse kaas
      50 gram
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      0.5 theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de penne volgens de instructies op de verpakking in ruim zout water.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze een minuut tot deze geurig is.
    • 3
      Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe en bak ze mee tot ze beginnen te krimpen, ongeveer 3-4 minuten.
    • 4
      Voeg de spinazie toe aan de pan en bak verder tot de spinazie is geslonken.
    • 5
      Giet de penne af en voeg deze toe aan de pan met groenten. Meng alles goed door elkaar.
    • 6
      Breng op smaak met zout en peper. Serveer warm, bestrooid met vers geraspte Parmezaanse kaas.
2025 © Eerlijk Eten