Toetje
30 min
360 min

Semifreddotaartje met verse aardbeien

Semifreddo is een Italiaans nagerecht. Het is eigenlijk een half bevroren dessert met de textuur van een bevroren mousse.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Dit semifreddo taartje met verse aardbeien is de ideale combinatie van luxe en eenvoud, perfect voor een zomerse traktatie. De romige semifreddo, met zijn zijdezachte textuur, is een perfecte balans tussen zoet en fris, en de sappige aardbeien voegen een heerlijke, fruitige smaak toe.

Het maken van dit taartje is een feest voor de zintuigen; de aardbeien kunnen worden verwerkt in de mousse of als decoratie bovenop, waardoor het een prachtig en aantrekkelijk dessert wordt. Het is een uitstekende keuze voor zowel speciale gelegenheden als een ontspannen avond met vrienden.

Zorg ervoor dat je het taartje goed laat opstijven in de vriezer, zodat je kunt genieten van een perfect gestructureerd dessert. Serveer het in mooie plakken en laat je gasten genieten van deze verfrissende lekkernij—een ware showstopper die zeker in de smaak zal vallen!

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Verse aardbeien
      600 g
    • Slagroom
      300 ml
    • Fijne suiker
      100 g
    • Griekse yoghurt
      150 ml
    • Roomboter
      75 g
    • Sap van een halve citroen
    • Verkade Nizza Karamel Zeezout
      pak

    Aan de slag

    • 1
      Verwijder de kroontjes van de aardbeiden. Snijd 250 gram aardbeien in stukjes. Leg de rest van de aardbeien apart.
    • 2
      Doe de aardbeien in de magimix en voeg de suiker toe. Mix de aardbeien tot een gladde saus, zo’n 5 minuten, zodat de suiker mooi is gesmolten en saus mooi glad is. Voeg vervolgens het sap van de halve citroen toe, roer door en zet het koud weg.
    • 3
      Smelt de boter in een pannetje en verkruimel de Verkade koekjes in een keukenmachine, ik gebruik daarvoor een grote magimix. Doe de koekkruimels bij de gesmolten roomboter en roer door elkaar.
    • 4
      Bekleed een springvorm met vershoudfolie. Doe het koekmengsel in de vorm, verdeel goed zodat de hele bodem is bedekt.Druk goed aan.
    • 5
      Klop de slagroom stijf. Doe de Griekse yoghurt bij de slagroom en spatel door elkaar. Meng vervolgens de aardbeiensaus er door.
    • 6
      Hou 100 gram aardbeien apart en snijd de rest in plakjes waarmee je de koekbodem bedekt. Giet het aardbeien roommengsel over de aardbeien
    • 7
      Zet het semifreddotaartje vervolgens minstens 6 in de vriezer.
    • 8
      Haal het semifreddotaartje twintig munten voordat je de taart aansnijdt uit de vriezer. Verwijder het vershoudfolie, snijd in stukken en garneer met de rest van de aardbeien en eventueel de extra slagroom.
  • Probeer ook

    Romige Tagliatelle met Sauscijs en Prei

    Een heerlijke, snelle maaltijd vol smaak en verse ingrediënten.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten