Dit semifreddo taartje met verse aardbeien is de ideale combinatie van luxe en eenvoud, perfect voor een zomerse traktatie. De romige semifreddo, met zijn zijdezachte textuur, is een perfecte balans tussen zoet en fris, en de sappige aardbeien voegen een heerlijke, fruitige smaak toe.
Het maken van dit taartje is een feest voor de zintuigen; de aardbeien kunnen worden verwerkt in de mousse of als decoratie bovenop, waardoor het een prachtig en aantrekkelijk dessert wordt. Het is een uitstekende keuze voor zowel speciale gelegenheden als een ontspannen avond met vrienden.
Zorg ervoor dat je het taartje goed laat opstijven in de vriezer, zodat je kunt genieten van een perfect gestructureerd dessert. Serveer het in mooie plakken en laat je gasten genieten van deze verfrissende lekkernij—een ware showstopper die zeker in de smaak zal vallen!
Probeer ook
Romige Tagliatelle met Sauscijs en Prei
Een heerlijke, snelle maaltijd vol smaak en verse ingrediënten.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Ingrediënten
- Verse aardbeien600 g
- Slagroom300 ml
- Fijne suiker100 g
- Griekse yoghurt150 ml
- Roomboter75 g
- Sap van een halve citroen
- Verkade Nizza Karamel Zeezout1 pak
Aan de slag
- 1Verwijder de kroontjes van de aardbeiden. Snijd 250 gram aardbeien in stukjes. Leg de rest van de aardbeien apart.
- 2Doe de aardbeien in de magimix en voeg de suiker toe. Mix de aardbeien tot een gladde saus, zo’n 5 minuten, zodat de suiker mooi is gesmolten en saus mooi glad is. Voeg vervolgens het sap van de halve citroen toe, roer door en zet het koud weg.
- 3Smelt de boter in een pannetje en verkruimel de Verkade koekjes in een keukenmachine, ik gebruik daarvoor een grote magimix. Doe de koekkruimels bij de gesmolten roomboter en roer door elkaar.
- 4Bekleed een springvorm met vershoudfolie. Doe het koekmengsel in de vorm, verdeel goed zodat de hele bodem is bedekt.Druk goed aan.
- 5Klop de slagroom stijf. Doe de Griekse yoghurt bij de slagroom en spatel door elkaar. Meng vervolgens de aardbeiensaus er door.
- 6Hou 100 gram aardbeien apart en snijd de rest in plakjes waarmee je de koekbodem bedekt. Giet het aardbeien roommengsel over de aardbeien
- 7Zet het semifreddotaartje vervolgens minstens 6 in de vriezer.
- 8Haal het semifreddotaartje twintig munten voordat je de taart aansnijdt uit de vriezer. Verwijder het vershoudfolie, snijd in stukken en garneer met de rest van de aardbeien en eventueel de extra slagroom.
Probeer ook
Romige Tagliatelle met Sauscijs en Prei
Een heerlijke, snelle maaltijd vol smaak en verse ingrediënten.