Ingrediënten
- Rundersaucijs4 stuks
- Bloem75 g
- Ei1.5 stuks
- Melk150 ml
- Mosterd0.5 eetlepel
- Gedroogde Tijm0.5 theelepel
- Zonnebloemolie1 eetlepel
- Boter1 eetlepel
- Ui1 stuks
- Runderbouillon250 ml
- Worcester Saus1 theelepel
- Zout en peper naar smaak
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 220°C (200°C heteluchtoven).
- 2Zeef de bloem in een grote kom en voeg een snufje zout toe.
- 3Maak een kuiltje in het midden van de bloem en breek de eieren erin.
- 4Voeg de helft van de melk toe en klop tot een glad beslag zonder klontjes.
- 5Voeg de rest van de melk toe en klop opnieuw tot het beslag glad is.
- 6Roer de mosterd en tijm door het beslag.
- 7Laat het beslag minstens 15 minuten rusten.
- 8Verhit de olie in een ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 5 minuten.
- 9Haal de schaal voorzichtig uit de oven en leg de rundersaucijzen in de hete olie. Zet de schaal terug in de oven en bak de saucijzen 10 minuten, tot ze beginnen te bruinen.
- 10Haal de ovenschaal uit de oven en giet het beslag gelijkmatig over de saucijzen.
- 11Zet de schaal onmiddellijk terug in de oven en bak 25-30 minuten, of tot het beslag gerezen en goudbruin is.
- 12Terwijl de Toad in the Hole in de oven staat, smelt je de boter in een pan op middelhoog vuur.
- 13Voeg de fijngesneden ui toe en bak deze ongeveer 5-7 minuten tot de ui zacht en goudbruin is.
- 14Strooi de bloem over de gebakken ui en roer goed door. Laat de bloem 1-2 minuten koken zodat de rauwe bloemsmaak verdwijnt, blijf continu roeren om klontjes te voorkomen.
- 15Voeg geleidelijk de runderbouillon toe terwijl je blijft roeren. Zorg ervoor dat de saus glad blijft en er geen klontjes ontstaan.
- 16Breng de saus aan de kook en laat deze 5-10 minuten zachtjes pruttelen tot hij indikt.
- 17Voeg de Worcestershire saus en mosterd toe (indien gebruikt) en roer goed door.
- 18Breng op smaak met zout en peper.
- 19Haal de Toad in the Hole uit de oven en laat een paar minuten rusten voordat je hem serveert.
- 20Snijd in porties en serveer warm met de zelfgemaakte gravy.
Toad in the Hole is een traditioneel Brits ‘pub’ gerecht dat bestaat uit worsten (vaak varkenssaucijzen, maar in dit geval rundersaucijzen) die worden gebakken in een beslag dat lijkt op Yorkshire pudding. Het gerecht is bekend om zijn eenvoudige bereiding, waarbij de combinatie van knapperig beslag en sappige worsten een geliefde maaltijd.
De herkomst van de naam, letterlijk ‘pad in het gat’, is onduidelijk. Volgens het Oxford English Dictionarydateert de vroegste vermelding van de term ‘toad in the hole’ uit 1787; Hannah Glasse vermeldde echter in 1747 een vergelijkbaar gerecht met duivenvlees onder de naam ‘pigeon in the hole’. Later, in de victoriaanse periode, werden diverse vleesresten in beslag gebakken om ‘toad in the hole’ te maken.
Eén van de vele verhalen is dat het recept voor het beslag komt uit de familie Pattison, een oud geslacht uit Hertfordshire, wat generaties lang is overgedragen van moeder op dochter. Het zou even betrouwbaar zijn als hun onderlinge vriendschap en hoe verser de eieren hoe mooier de gouden kleur.
