Kip
10 min
30 min

Babi Ketjap

Beroemde klassieker uit de Indische keuken: zacht gestoofd varkensvlees in een zoete ketjapsaus. Serveer met een eitje, rijst, taugé, gekaramseliseerde aubergine of...macadamia noten!

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zout
      snufje
    • Peper
      snufje
    • Ketjap manis
      10 ml
    • Citroen
      stuks
    • Ui
      stuks
    • Knoflooktenen
      stuks
    • Bloem
      10 g
    • Palmsuiker
      eetlepel
    • Varkenslapje
      stuks
    • Ketoembar
      theelepel
    • Djeroek Poeroet (limoenblaadjes)
      stuks
    • Zonnebloemolie
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de varkenslapjes in stukken en kruid ze met zout en peper. Leg ze vervolgens in de bloem zodat ze mooi (maar licht) bedekt zijn.
    • 2
      Versnipper de uitjes, de knoflook en de gember en roer er de ketoembar en de sambal doorheen zodat het een mooi mengsel wordt.
    • 3
      Bak de stukken varkenslapjes in een flinke laag zonnebloemolie. Je kunt eventueel ook Arachide-olie of Druivenpittenolie gebruiken. Olijfolie raden we af omdat dit dikwijls te sterk van smaak wordt en gaat overheersen.
    • 4
      Haal de gebakken stukken varkenslap uit de pan en dep de pan grotendeels droog (met keukenpapier). Laat een beetje olie achter om de uitjes en knoflook met ketoembar en sambal aan te braden.
    • 5
      Voeg de limoenblaadjes toe aan het bakkende mengsel en schep lekker om totdat de uitjes glazig zien en er een mooi gebakken geheel begint te ontstaan.
    • 6
      Voeg dan citroensap en ketjap toe, en maak het geheel op smaak met eventueel meer sambal, palmsuiker, meer citroen of nog wat ketoembar.
    • 7
      Als je blij bent met de smaak van het geheel schep je de gebakken varkenslapjes erbij. Laat vervolgens een tijdje sudderen en je gerecht is klaar om te worden opgediend!
2025 © Eerlijk Eten