Personen
-
+
Ingrediënten
- Zout1 snufje
- Peper1 snufje
- Ketjap manis10 ml
- Citroen1 stuks
- Ui2 stuks
- Knoflooktenen2 stuks
- Bloem10 g
- Palmsuiker2 eetlepel
- Varkenslapje1 stuks
- Ketoembar3 theelepel
- Djeroek Poeroet (limoenblaadjes)2 stuks
- Zonnebloemolie5 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de varkenslapjes in stukken en kruid ze met zout en peper. Leg ze vervolgens in de bloem zodat ze mooi (maar licht) bedekt zijn.
- 2Versnipper de uitjes, de knoflook en de gember en roer er de ketoembar en de sambal doorheen zodat het een mooi mengsel wordt.
- 3Bak de stukken varkenslapjes in een flinke laag zonnebloemolie. Je kunt eventueel ook Arachide-olie of Druivenpittenolie gebruiken. Olijfolie raden we af omdat dit dikwijls te sterk van smaak wordt en gaat overheersen.
- 4Haal de gebakken stukken varkenslap uit de pan en dep de pan grotendeels droog (met keukenpapier). Laat een beetje olie achter om de uitjes en knoflook met ketoembar en sambal aan te braden.
- 5Voeg de limoenblaadjes toe aan het bakkende mengsel en schep lekker om totdat de uitjes glazig zien en er een mooi gebakken geheel begint te ontstaan.
- 6Voeg dan citroensap en ketjap toe, en maak het geheel op smaak met eventueel meer sambal, palmsuiker, meer citroen of nog wat ketoembar.
- 7Als je blij bent met de smaak van het geheel schep je de gebakken varkenslapjes erbij. Laat vervolgens een tijdje sudderen en je gerecht is klaar om te worden opgediend!