Personen
-
+
Ingrediënten
- Zout1 snufje
- Ei1 stuks
- Ui1 stuks
- Kokosmelk200 ml
- Laulierblaadjes2 stuks
- Knoflooktenen2 stuks
- Korianderpoeder2 theelepel
- Paneermeel50 eetlepel
- Chilipoeder1 theelepel
- Gemengd gehakt500 g
- Kurkumapoeder1 theelepel
- Plantaardige olie2 eetlepel
- Citroengras1 stuks
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Meng het gehakt, knoflook, ui, ei, paneermeel, korianderpoeder, komijnpoeder, kurkuma, chilipoeder en zout in een grote kom. Kneed tot alles goed gemengd is.
- 2Maak kleine balletjes van het mengsel en leg ze op een bord.
- 3Verhit de olie in een grote pan en bak de gehaktballetjes tot ze aan alle kanten bruin zijn. Verwijder de gehaktballetjes uit de pan en zet ze even opzij.
- 4In dezelfde pan, voeg de kokosmelk, citroengras en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook.
- 5Zodra de kokosmelk kookt, voeg de gehaktballetjes weer toe aan de pan. Laat sudderen tot de saus dikker wordt en de gehaktballetjes gaar zijn, ongeveer 15-20 minuten.
- 6Verwijder de citroengras stengel en laurierblaadjes voor het serveren.
- 7Serveer deze heerlijke Indische gehaktballetjes met rijst of brood. Ze zijn geweldig voor een diner of als hapje op een feestje. Geniet ervan!