Vlees
10 min
25 min

Balinese gehaktballetjes

In kokosmelk gekookte gehaktballetjes met Indische kruiden.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zout
      snufje
    • Ei
      stuks
    • Ui
      stuks
    • Kokosmelk
      200 ml
    • Laulierblaadjes
      stuks
    • Knoflooktenen
      stuks
    • Korianderpoeder
      theelepel
    • Paneermeel
      50 eetlepel
    • Chilipoeder
      theelepel
    • Gemengd gehakt
      500 g
    • Kurkumapoeder
      theelepel
    • Plantaardige olie
      eetlepel
    • Citroengras
      stuks

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Meng het gehakt, knoflook, ui, ei, paneermeel, korianderpoeder, komijnpoeder, kurkuma, chilipoeder en zout in een grote kom. Kneed tot alles goed gemengd is.
    • 2
      Maak kleine balletjes van het mengsel en leg ze op een bord.
    • 3
      Verhit de olie in een grote pan en bak de gehaktballetjes tot ze aan alle kanten bruin zijn. Verwijder de gehaktballetjes uit de pan en zet ze even opzij.
    • 4
      In dezelfde pan, voeg de kokosmelk, citroengras en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook.
    • 5
      Zodra de kokosmelk kookt, voeg de gehaktballetjes weer toe aan de pan. Laat sudderen tot de saus dikker wordt en de gehaktballetjes gaar zijn, ongeveer 15-20 minuten.
    • 6
      Verwijder de citroengras stengel en laurierblaadjes voor het serveren.
    • 7
      Serveer deze heerlijke Indische gehaktballetjes met rijst of brood. Ze zijn geweldig voor een diner of als hapje op een feestje. Geniet ervan!
2025 © Eerlijk Eten