Soep
10 min
10 min
Basisrecept Champignonsoep

Champignonsoep is altijd goed en (bijna) iedereen vindt het lekker. Je kunt in principe alle soorten champignons hiervoor gebruiken, en natuurlijk kun je variëren met bijvoorbeeld verse peterselie, bieslook of een beetje parmezaanse kaas. Enjoy!
Personen
-
+
Ingrediënten
- Roomboter20 g
- Peterselie10 g
- Champignons125 g
- Ui0.5 stuks
- Groentenbouillon600 ml
- Kastanje champignons125 g
- Oesterzwammen125 g
- Knoflooktenen1 stuks
- Slagroom125 ml
- Bloem20 g
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd alle champignons in dunne plakjes, pluk de oesterzwammen in reepjes en snipper de ui en pers de knoflookteentjes.
- 2Neem een ruime pan waar minimaal twee liter in past. Smelt hierin de boter tot deze uit gebruist is en voeg de uien en de knoflook toe. Deze aanfruiten en dan de gesneden champignons toevoegen.
- 3Voeg vervolgens de bloem toe en bak deze ongeveer drie minuten mee.
- 4Blus de champignons af met de groentebouillon ( gemaakt van bouillonblokjes), kook vervolgens zacht door voor minimaal 1 uur.
- 5Maak het geheel af met peper, zout, gehakte peterselie en tenslotte de slagroom toevoegen. Tip: voeg wat koude slagroom toe op het bord als u de soep serveert.