Soep
10 min
10 min

Basisrecept Champignonsoep

Champignonsoep is altijd goed en (bijna) iedereen vindt het lekker. Je kunt in principe alle soorten champignons hiervoor gebruiken, en natuurlijk kun je variëren met bijvoorbeeld verse peterselie, bieslook of een beetje parmezaanse kaas. Enjoy!

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Roomboter
      20 g
    • Peterselie
      10 g
    • Champignons
      125 g
    • Ui
      0.5 stuks
    • Groentenbouillon
      600 ml
    • Kastanje champignons
      125 g
    • Oesterzwammen
      125 g
    • Knoflooktenen
      stuks
    • Slagroom
      125 ml
    • Bloem
      20 g

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd alle champignons in dunne plakjes, pluk de oesterzwammen in reepjes en snipper de ui en pers de knoflookteentjes.
    • 2
      Neem een ruime pan waar minimaal twee liter in past. Smelt hierin de boter tot deze uit gebruist is en voeg de uien en de knoflook toe. Deze aanfruiten en dan de gesneden champignons toevoegen.
    • 3
      Voeg vervolgens de bloem toe en bak deze ongeveer drie minuten mee.
    • 4
      Blus de champignons af met de groentebouillon ( gemaakt van bouillonblokjes), kook vervolgens zacht door voor minimaal 1 uur.
    • 5
      Maak het geheel af met peper, zout, gehakte peterselie en tenslotte de slagroom toevoegen. Tip: voeg wat koude slagroom toe op het bord als u de soep serveert.
2025 © Eerlijk Eten