Soep
10 min
20 min

Basisrecept Courgettesoep

Deze frisse, volle soep is altijd goed. Je kunt het basisrecept natuurlijk ook gebruiken om andere groentesoepen te maken: spruitjessoep, preisoep, enz. Goed voor de lijn, goedkoop, simpel en zowel als hoofdmaaltijd te eten of als heerlijk voorafje.
Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zout
      snufje
    • Peper
      snufje
    • Roomboter
      10 g
    • Courgette
      stuks
    • Ui
      0.5 stuks
    • Basilicum
      10 g
    • Groentenbouillon
      1000 ml
    • Witte wijnazijn
      ml

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de courgette in grove stukken en snijd de ui in halve ringen.
    • 2
      Pak een ruime pan waar behalve 1 liter water ook de ingrediënten in passen en smelt hierin de boter tot hij is uitgebruist.
    • 3
      Pers de knoflook en doe deze samen met de courgette en ui in de pan.
    • 4
      Bak alles rondom goed aan en blus af met 1 liter water, en 2 bouillon blokjes. Gebruik 2 bouillonblokjes per 1 liter water.
    • 5
      Kook de courgette tot de stukken gaar zijn en voeg dan de basilicum toe, laat nog 2 minuten doorkoken en blender glad met een staafmixer.
    • 6
      Voeg eventueel witte wijn azijn toe voor een nóg frissere smaak.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten

Producten dit recept:

2024 © Eerlijk Eten