Soep
10 min
20 min
Basisrecept Courgettesoep

Deze frisse, volle soep is altijd goed. Je kunt het basisrecept natuurlijk ook gebruiken om andere groentesoepen te maken: spruitjessoep, preisoep, enz. Goed voor de lijn, goedkoop, simpel en zowel als hoofdmaaltijd te eten of als heerlijk voorafje.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Zout1 snufje
- Peper1 snufje
- Roomboter10 g
- Courgette1 stuks
- Ui0.5 stuks
- Basilicum10 g
- Groentenbouillon1000 ml
- Witte wijnazijn5 ml
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de courgette in grove stukken en snijd de ui in halve ringen.
- 2Pak een ruime pan waar behalve 1 liter water ook de ingrediënten in passen en smelt hierin de boter tot hij is uitgebruist.
- 3Pers de knoflook en doe deze samen met de courgette en ui in de pan.
- 4Bak alles rondom goed aan en blus af met 1 liter water, en 2 bouillon blokjes. Gebruik 2 bouillonblokjes per 1 liter water.
- 5Kook de courgette tot de stukken gaar zijn en voeg dan de basilicum toe, laat nog 2 minuten doorkoken en blender glad met een staafmixer.
- 6Voeg eventueel witte wijn azijn toe voor een nóg frissere smaak.