Soep
10 min
20 min

Basisrecept Courgettesoep

Deze frisse, volle soep is altijd goed. Je kunt het basisrecept natuurlijk ook gebruiken om andere groentesoepen te maken: spruitjessoep, preisoep, enz. Goed voor de lijn, goedkoop, simpel en zowel als hoofdmaaltijd te eten of als heerlijk voorafje.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zout
      snufje
    • Peper
      snufje
    • Roomboter
      10 g
    • Courgette
      stuks
    • Ui
      0.5 stuks
    • Basilicum
      10 g
    • Groentenbouillon
      1000 ml
    • Witte wijnazijn
      ml

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de courgette in grove stukken en snijd de ui in halve ringen.
    • 2
      Pak een ruime pan waar behalve 1 liter water ook de ingrediënten in passen en smelt hierin de boter tot hij is uitgebruist.
    • 3
      Pers de knoflook en doe deze samen met de courgette en ui in de pan.
    • 4
      Bak alles rondom goed aan en blus af met 1 liter water, en 2 bouillon blokjes. Gebruik 2 bouillonblokjes per 1 liter water.
    • 5
      Kook de courgette tot de stukken gaar zijn en voeg dan de basilicum toe, laat nog 2 minuten doorkoken en blender glad met een staafmixer.
    • 6
      Voeg eventueel witte wijn azijn toe voor een nóg frissere smaak.
2025 © Eerlijk Eten