Basisrecept Courgettesoep
Personen
-
+
Ingrediënten
- Zout1 snufje
- Peper1 snufje
- Roomboter10 g
- Courgette1 stuks
- Ui0.5 stuks
- Basilicum10 g
- Groentenbouillon1000 ml
- Witte wijnazijn5 ml
Aan de slag
- 1Snijd de courgette in grove stukken en snijd de ui in halve ringen.
- 2Pak een ruime pan waar behalve 1 liter water ook de ingrediënten in passen en smelt hierin de boter tot hij is uitgebruist.
- 3Pers de knoflook en doe deze samen met de courgette en ui in de pan.
- 4Bak alles rondom goed aan en blus af met 1 liter water, en 2 bouillon blokjes. Gebruik 2 bouillonblokjes per 1 liter water.
- 5Kook de courgette tot de stukken gaar zijn en voeg dan de basilicum toe, laat nog 2 minuten doorkoken en blender glad met een staafmixer.
- 6Voeg eventueel witte wijn azijn toe voor een nóg frissere smaak.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten