Personen
-
+
Ingrediënten
- Zout1 snufje
- Peper1 snufje
- Roomboter20 g
- Runderbouillon2 stuks
- Ui4 stuks
- Bloem20 g
- Donker bier (flesje)33 ml
- Stokbrood0.5 stuks
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Maak de uien schoon en snijd deze in halve ringen, Doe twee eetlepels boter in een pan waar minimaal twee liter water in past en laat de boter uit bruisen op het vuur,
- 2Voeg de uien aan de boter toe en bak deze op middelhoog vuur langzaam aan tot ze gaan karamelliseren, voeg dan de bloem toe.
- 3Door het toevoegen van de bloem maakt u een roux, de bloem moet u ongeveer twee minuten meebakken tot deze gaart. Dit kunt u zien als alles mooi samen hangt en de bloem wat begint te glanzen.
- 4Blus dit af met donker bier en de runderbouillon ( vers of van bouillonblokje). Voeg het vocht langzaam toe al roerend omdat het moet wennen aan het bloemmengsel, dit om klonten te voorkomen.
- 5Laat dit alles ongeveer 45 minuten zacht doorkoken.
- 6Zet de oven aan op grill stand ondertussen, op 250 graden celsius, Snijd het stokbrood in grove schuine plakken en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de brood schijfjes rijkelijk met de geraspte gruyere kaas en plaats dit onder de gril tot de kaas smelt en goud bruin kleurt.
- 7Schep de soep in diepe borden of grote soepkom en plaats 2 tot 3 schijfjes stokbrood op de soep en geniet! Eet smakelijk!