Biefstuk
10 min
15 min

Biefstuk, met Mais en een Saus naar Keuze

Biefstuk met gegrilde mais is een perfecte match die je zowel doordeweeks als voor een speciaal etentje op tafel kunt zetten. Het is simpel, het ziet er fantastisch uit, en het smaakt heerlijk.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Biefstuk
      stuks
    • Maiskolf
      stuks
    • Zout en peper
    • Olijfolie
    • Rode wijn
      250 ml
    • Runderbouillon
      250 ml
    • Sjalot
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Tijm
      takje
    • Verse kersen
      150 g
    • Suiker
      eetlepel
    • Kaneel
      snufje
    • Cranberries
      150 g
    • Suiker
      100 g
    • Sinasappelsap
      120 ml
    • Sinasappelzeste
      theelepel
    • Kaneelstok
      stuks

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kies voor een van de volgende sauzen: Rode Wijnsaus: Combineer de rode wijn, bouillon, sjalot, knoflook en tijm in een sauspan. Breng aan de kook en laat inkoken tot ongeveer de helft. Zeef de saus en breng op smaak met zout en peper. Kersensaus: Doe de kersen, rode wijn, suiker en kaneel in een sauspan. Laat sudderen tot de kersen zacht zijn en de saus ingedikt is. Cranberrysaus: Combineer de cranberries, suiker, sinaasappelsap, sinaasappelzeste en het kaneelstokje in een sauspan. Kook tot de cranberries barsten en de saus dik wordt.
    • 2
      Bestrijk de maiskolven licht met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
    • 3
      Grill de maiskolven op middelhoog vuur, draai ze regelmatig, tot ze rondom mooi goudbruin en gekaramelliseerd zijn, ongeveer 10-12 minuten.
    • 4
      Wrijf de biefstukken in met olijfolie, zout en peper.
    • 5
      Verhit een grillpan op hoog vuur. Grill de biefstukken naar wens, ongeveer 3 minuten per kant voor medium-rare.
    • 6
      Laat de biefstukken minstens 5 minuten rusten na het grillen.
    • 7
      Snijd de maiskolven in kleinere stukken of rondjes.
    • 8
      Snijd de biefstukken in dunne plakken en serveer met de gegrilde mais.
    • 9
      Serveer met de gekozen saus aan de zijkant.

Biefstuk met gegrilde mais is een perfecte match die je zowel doordeweeks als voor een speciaal etentje op tafel kunt zetten. Het is simpel, het ziet er fantastisch uit, en het smaakt heerlijk. De sappige biefstuk samen met de zoete, licht geroosterde maiskolven zorgt voor een geweldige combinatie. Om dit gerecht echt af te maken, kun je kiezen uit verschillende sauzen. Een robuuste rode wijnsaus, een zoet-zure kersensaus, of voor iets heel anders, een frisse, fruitige cranberrysaus. Elke saus geeft net dat extra beetje flair en smaak waardoor je gerecht nog onvergetelijker wordt. Zo'n maaltijd is niet alleen superlekker, maar ook een plaatje om te zien. Ideaal om indruk te maken!

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten