Bloemkool
10 min
30 min

Bloemkool Tots

"Cauliflower Tots", of Bloemkool Tots, zijn een soort kleine, krokante snacks die lijken op de traditionele "tater tots", maar dan gemaakt met bloemkool in plaats van aardappelen. Dit maakt ze een lichtere en gezondere snack.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

"Cauliflower Tots", of Bloemkool Tots, zijn een soort kleine, krokante snacks die lijken op de traditionele "tater tots", maar dan gemaakt met bloemkool in plaats van aardappelen. Dit maakt ze een lichtere en gezondere snack dan de Amerikaanse Tarter Tots die werden gemaakt van overgebleven stukjes aardappelen die ze dan mengden met meel en kruiden. Je kan deze in de oven/airfryer bakken of frituren.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • middelgrote bloemkool, in roosjes gesneden
      stuks
    • ei, licht geklopt
      stuks
    • geraspte Parmezaanse kaas
      50 g
    • paneermeel of panko (gebruik glutenvrij paneermeel voor een glutenvrije optie)
      50 g
    • knoflookpoeder of 1-2 heel fijn gesneden teentjes
      theelepel
    • uienpoeder
      theelepel
    • zout en peper naar smaak
    • olijfolie of frituur olie

    Aan de slag

    • 1
      Kook de bloemkoolroosjes in een pan met water tot ze zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten. Laat ze goed uitlekken en droog ze daarna af.
    • 2
      Gebruik een keukenmachine of een vork om de bloemkool fijn te malen tot de textuur van rijst.
    • 3
      In een grote kom, combineer de gemalen bloemkool met het ei, Parmezaanse kaas, paneermeel, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper. Meng goed.
    • 4
      Vorm het mengsel in kleine tots. Als het mengsel te vochtig is, kun je extra paneermeel toevoegen om te helpen bij het vormen. Probeer ze allemaal hetzelfde formaat te geven zodat je straks makkelijk kunt bakken in je oven of in de frituur zodat niet de een al klaar is en de ander nog niet gaar.
    • 5
      Verwarm de oven voor op 200°C. Leg een bakplaat met bakpapier klaar en vet deze goed in met olijfolie. Plaats de tots op de bakplaat en bak ze 20-25 minuten, draai ze halverwege om, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
    • 6
      Verwarm je frituur vet voor tot 175 graden, bak ze kort tussen de 3-4 minuten, afhankelijk van de grote van je Tots. Bak er niet teveel tegelijk want dan koelt je olie te snel af.
    • 7
      Serveer warm met je favoriete dipsaus, zoals ketchup, yoghurtdip of een pittige saus.
    • 8
      Voor extra smaak kun je kruiden zoals paprikapoeder of cayennepeper toevoegen. Je kunt de bloemkooltots ook in een airfryer bereiden voor een nog knapperiger resultaat. Bak ze op 200°C gedurende ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van je airfryer. Bewaar eventuele restjes in de koelkast en verwarm ze opnieuw in de oven of airfryer voor het beste resultaat.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten