Bloemkool komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied. Duizenden jaren geleden werd het al gecultiveerd in het oude Turkije. Tegenwoordig is bloemkool een populaire groente in veel verschillende keukens, waaronder de Italiaanse, Indiase, en Midden-Oosterse. De veelzijdigheid van bloemkool maakt het mogelijk de witte landknol in een reeks van recepten te gebruiken, van rauwe salades tot geroosterde bijgerechten en puree,
Dus het idee dat bloemkool alleen thuishoort in de typische Hollandse pot kun je vanaf nu loslaten. Hier is een lekker vegetarisch recept dat je kunt gebruiken als vervanger van vlees of vis tijdens je maaltijd of bbq.
Deze bloemkoolsteaks vormen een heerlijk vegetarisch alternatief voor traditionele steaks. Ze zijn stevig, smaakvol, en vullen goed, dus ze kunnen gemakkelijk dienen als het hoofdgerecht van een maaltijd.
Probeer ook
Traditionele Griekse Moussaka met aubergine en gehakt
Griekse ovenschotel met aubergine, gehakt en aardappelen
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Ingrediënten
- Bloemkool1 stuks
- Olijfolie2 eetlepels
- Zout en peper naar smaak
- Roomboter125 g
- Knoflook2 teentjes
- Citroen0.5 stuks
- Mosterd0.5 eetlepel
- Peterselie5 stengels
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwijder de bladeren van je bloemkool en snijd de steel af zodat deze plat kan liggen. Snijd de bloemkool in dikke 'steaks' van ongeveer 2 cm dik. Het kan zijn dat niet alle plakken heel blijven, maar dat is oké.
- 2Bestrijk beide kanten van je bloemkoolsteaks met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
- 3Verwarm je grill voor op middelhoog vuur. Leg je bloemkoolsteaks op de grill en laat ze ongeveer 5-7 minuten per kant grillen, of tot ze mooi gekarameliseerd en gaar zijn.
- 4Terwijl de bloemkool grilt, maak je de botersaus. Smelt de boter in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en laat deze lichtjes bruinen.
- 5Haal de pan van het vuur en voeg het citroensap, de mosterd, en zout en peper naar smaak toe. Roer goed om alles te combineren.
- 6Als je bloemkoolsteaks klaar zijn, leg je ze op een serveerschaal en breng ze op smaak met peper en zout. Giet de botersaus over je gegrilde bloemkoolsteaks en bestrooi met de fijngehakte peterselie.
- 7Serveer direct en geniet van je gegrilde bloemkoolsteaks met botersaus!
Probeer ook
Traditionele Griekse Moussaka met aubergine en gehakt
Griekse ovenschotel met aubergine, gehakt en aardappelen