Rund
10 min
15 min
Boeuf Stroganoff

Boeuf stroganoff is bij uitstek geen stoofgerecht. Er hoort officieel \geen wodka of cognac in, al zie dat in veel recepten wel vermeld staan. Overigens is het best lekker om er een scheut drank aan toe te voegen, maar in dit recept laten we het weg.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Ossenhaaspuntjes250 g
- Bospaddenstoelen250 g
- Middelgrote rode ui1 stuks
- Knoflook2 teentje
- Crème fraiche100 ml
- Kippenbouillon100 ml
- Zout en peper
- Peterselie2 eetlepel
- Tomatenpuree1 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- 2Snijd de paddenstoelen in stukjes.
- 3Verwarm een braadpan en voeg als de pan warm is een eetlepel roomboter toe.
- 4Bak de uien tot ze glazig zijn, voeg vervolgens de knoflook en de paddestoelen toe en bak deze zo’n 5 minuten op een middelhoog vuur.
- 5Doe de crème fraiche, de kippenbouillon en de tomatenpuree erbij. Laat het geheel aan de kook komen en zet het vuur of de hittebron dan laag.
- 6Snijd de biefstuk in reepjes. Paneer de reepjes met de bloem en bestrooi royaal met zout en peper. Verhit een eetlepel de roomboter in een wokpan en roerbak de repen snel tot ze medium rare zijn.
- 7Voeg de biefstuk bij het paddestoelen mengsel en serveer de boeuf stroganoff direct.
Boeuf Stroganoff is een gerecht uit Rusland. Op internet vind je vele varianten en het wordt zelfs als stoofpot gemaakt. Maar boeuf stroganoff is bij uitstek geen stoofgerecht. Er hoort traditioneel ook geen wodka of cognac in, al zie dat in veel recepten wel vermeld staan. Overigens is het best lekker om er een scheut drank aan toe te voegen, maar in dit recept laten we het weg. Dit recept houden we zo puur en traditioneel mogelijk. Serveer het gerecht met een frisse salade van tomaat en komkommer en met wat aardappelpuree.
