Rund
10 min
15 min

Boeuf Stroganoff

Boeuf stroganoff is bij uitstek geen stoofgerecht. Er hoort officieel \geen wodka of cognac in, al zie dat in veel recepten wel vermeld staan. Overigens is het best lekker om er een scheut drank aan toe te voegen, maar in dit recept laten we het weg.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Ossenhaaspuntjes
      250 g
    • Bospaddenstoelen
      250 g
    • Middelgrote rode ui
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Crème fraiche
      100 ml
    • Kippenbouillon
      100 ml
    • Zout en peper
    • Peterselie
      eetlepel
    • Tomatenpuree
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
    • 2
      Snijd de paddenstoelen in stukjes.
    • 3
      Verwarm een braadpan en voeg als de pan warm is een eetlepel roomboter toe.
    • 4
      Bak de uien tot ze glazig zijn, voeg vervolgens de knoflook en de paddestoelen toe en bak deze zo’n 5 minuten op een middelhoog vuur.
    • 5
      Doe de crème fraiche, de kippenbouillon en de tomatenpuree erbij. Laat het geheel aan de kook komen en zet het vuur of de hittebron dan laag.
    • 6
      Snijd de biefstuk in reepjes. Paneer de reepjes met de bloem en bestrooi royaal met zout en peper. Verhit een eetlepel de roomboter in een wokpan en roerbak de repen snel tot ze medium rare zijn.
    • 7
      Voeg de biefstuk bij het paddestoelen mengsel en serveer de boeuf stroganoff direct.

Boeuf Stroganoff is een gerecht uit Rusland. Op internet vind je vele varianten en het wordt zelfs als stoofpot gemaakt. Maar boeuf stroganoff is bij uitstek geen stoofgerecht. Er hoort traditioneel ook geen wodka of cognac in, al zie dat in veel recepten wel vermeld staan. Overigens is het best lekker om er een scheut drank aan toe te voegen, maar in dit recept laten we het weg. Dit recept houden we zo puur en traditioneel mogelijk. Serveer het gerecht met een frisse salade van tomaat en komkommer en met wat aardappelpuree. 

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten