Currygerechten
10 min
25 min

Butter Chicken Curry

Heerlijke boterkip met rijst of Naanbrood
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Weet je dat boter kip curry, ook wel bekend als "Butter Chicken" of "Murgh Makhani" in het Hindi, een waanzinnig populair gerecht is in de Indiase keuken. Je serveert de Butter Chicken met naanbrood en/of rijst.

De oorsprong van boter kip curry ligt in het noorden van India, meer specifiek in de stad Delhi. Men zegt dat het gerecht voor het eerst werd gemaakt in de jaren 1950 in een restaurant genaamd Moti Mahal. Dit restaurant was beroemd om zijn tandoori kip, een gerecht waarbij kip, gemarineerd in yoghurt en kruiden, wordt geroosterd in een hete kleioven. Butter chicken zou zijn ontstaan toen de chefs de overgebleven marinade van de tandoori kip begonnen te mengen met tomaten en boter om zo een nieuwe saus te creëren. Deze saus werd vervolgens gebruikt om stukjes tandoori kip in te sudderen en zo ontstond de boter kip curry.

Personen
-
+
  • Butter Chicken Curry

    Ingrediënten

    • Kipfilet
      400 g
    • Knoflook
      teentje
    • Geraspte verse gember
      0.5 eetlepel
    • Butter Chicken Kruidenmix
      zakje
    • Tomatenblokjes
      200 g
    • Kookroom
      100 ml
    • Ongezouten boter
      50 g
    • Zout naar smaak
    • Rijst of Naanbrood

    Keukengerei nodig?

    EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.

    Aan de slag

    • 1
      Begin met het snijden van de kipfilet in blokjes.
    • 2
      Snijd vervolgens de ui en knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gember toe en fruit deze tot ze zacht en geurig zijn.
    • 3
      Voeg nu de kipblokjes toe aan de pan. Bak ze tot ze aan alle kanten bruin zijn
    • 4
      Strooi de kant-en-klare Butter Chicken kruidenmix over de kip en roer goed om ervoor te zorgen dat alle stukjes kip bedekt zijn met de kruiden. Laat het een paar minuten bakken zodat de kruiden hun aroma's kunnen vrijgeven.
    • 5
      Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan. Laat het geheel sudderen tot de kip gaar is en de saus is ingedikt. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
    • 6
      Roer de room en de rest van de boter door de curry. Laat het nog een paar minuten sudderen tot de boter volledig is gesmolten en de saus romig is. Proef en voeg zout toe naar smaak.
    • 7
      Serveer je boterkip curry met rijst of Naanbrood.
  • Probeer ook

    Tien maal knolselderij!

    nvt

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten