Weet je dat boter kip curry, ook wel bekend als "Butter Chicken" of "Murgh Makhani" in het Hindi, een waanzinnig populair gerecht is in de Indiase keuken. Je serveert de Butter Chicken met naanbrood en/of rijst.
De oorsprong van boter kip curry ligt in het noorden van India, meer specifiek in de stad Delhi. Men zegt dat het gerecht voor het eerst werd gemaakt in de jaren 1950 in een restaurant genaamd Moti Mahal. Dit restaurant was beroemd om zijn tandoori kip, een gerecht waarbij kip, gemarineerd in yoghurt en kruiden, wordt geroosterd in een hete kleioven. Butter chicken zou zijn ontstaan toen de chefs de overgebleven marinade van de tandoori kip begonnen te mengen met tomaten en boter om zo een nieuwe saus te creëren. Deze saus werd vervolgens gebruikt om stukjes tandoori kip in te sudderen en zo ontstond de boter kip curry.
Probeer ook
Tien maal knolselderij!
nvt
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Butter Chicken Curry
Ingrediënten
- Kipfilet400 g
- Knoflook2 teentje
- Geraspte verse gember0.5 eetlepel
- Butter Chicken Kruidenmixzakje
- Tomatenblokjes200 g
- Kookroom100 ml
- Ongezouten boter50 g
- Zout naar smaak
- Rijst of Naanbrood
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Begin met het snijden van de kipfilet in blokjes.
- 2Snijd vervolgens de ui en knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gember toe en fruit deze tot ze zacht en geurig zijn.
- 3Voeg nu de kipblokjes toe aan de pan. Bak ze tot ze aan alle kanten bruin zijn
- 4Strooi de kant-en-klare Butter Chicken kruidenmix over de kip en roer goed om ervoor te zorgen dat alle stukjes kip bedekt zijn met de kruiden. Laat het een paar minuten bakken zodat de kruiden hun aroma's kunnen vrijgeven.
- 5Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan. Laat het geheel sudderen tot de kip gaar is en de saus is ingedikt. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
- 6Roer de room en de rest van de boter door de curry. Laat het nog een paar minuten sudderen tot de boter volledig is gesmolten en de saus romig is. Proef en voeg zout toe naar smaak.
- 7Serveer je boterkip curry met rijst of Naanbrood.
Probeer ook
Tien maal knolselderij!
nvt