Roerbakgerecht
10 min
20 min

Snelle Roerbak met Shiitake en Rijst

Deze snelle roerbak is een heerlijk en voedzaam gerecht met shiitake, verse groenten en rijst. In slechts 30 minuten tover je een maaltijd op tafel die perfect past binnen de oosterse keuken. Ideaal voor drukke dagen als je toch iets lekkers en gezonds wilt eten.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Shiitake
      150 gram
    • Chinese kool
      200 gram
    • Sperziebonen
      150 gram
    • Rijst
      200 gram
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Sesamolie
      eetlepel
    • Knoflook
      teentjes
    • Rode peper
      stuk
    • Lente-ui
      stuks

    Aan de slag

    • 1
      Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
    • 2
      Snijd de shiitake, Chinese kool, en sperziebonen in hapklare stukken.
    • 3
      Hak de knoflook en rode peper fijn.
    • 4
      Verhit de sesamolie in een grote pan en fruit de knoflook en rode peper.
    • 5
      Voeg de shiitake, Chinese kool en sperziebonen toe en roerbak ze 5-7 minuten.
    • 6
      Voeg de sojasaus toe en roer alles goed door.
    • 7
      Serveer de groenten over de rijst en garneer met fijngesneden lente-ui.
2025 © Eerlijk Eten