Roerbakgerecht
10 min
20 min
Snelle Roerbak met Shiitake en Rijst

Deze snelle roerbak is een heerlijk en voedzaam gerecht met shiitake, verse groenten en rijst. In slechts 30 minuten tover je een maaltijd op tafel die perfect past binnen de oosterse keuken. Ideaal voor drukke dagen als je toch iets lekkers en gezonds wilt eten.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Shiitake150 gram
- Chinese kool200 gram
- Sperziebonen150 gram
- Rijst200 gram
- Sojasaus3 eetlepels
- Sesamolie1 eetlepel
- Knoflook2 teentjes
- Rode peper1 stuk
- Lente-ui2 stuks
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- 2Snijd de shiitake, Chinese kool, en sperziebonen in hapklare stukken.
- 3Hak de knoflook en rode peper fijn.
- 4Verhit de sesamolie in een grote pan en fruit de knoflook en rode peper.
- 5Voeg de shiitake, Chinese kool en sperziebonen toe en roerbak ze 5-7 minuten.
- 6Voeg de sojasaus toe en roer alles goed door.
- 7Serveer de groenten over de rijst en garneer met fijngesneden lente-ui.