Soep
10 min
20 min

Romige Kokos Bloemkool Soep

Deze eenvoudig te maken bloemkoolsoep is rijk van smaak door de toevoeging van kokosmelk. Met slechts enkele ingrediënten en een korte bereidingstijd is deze soep ideaal om snel een voedzaam diner op tafel te zetten. Geniet van de zachte textuur en de warme smaken die perfect bij elkaar passen.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Bloemkool
      stuks
    • Kokosmelk
      400 ml
    • Ui
      stuks
    • Knoflookteentjes
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Groentebouillon
      500 ml
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      theelepel
    • Kerriepoeder
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de bloemkool in roosjes en hak de ui en knoflook fijn.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook gedurende 3 minuten tot ze zacht zijn.
    • 3
      Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 5 minuten mee.
    • 4
      Giet de groentebouillon erbij, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
    • 5
      Voeg de kokosmelk, zout, peper en kerriepoeder toe en roer goed door.
    • 6
      Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa en serveer warm.
2025 © Eerlijk Eten