Wraps
15 min
10 min
Wraps met rundermerguez, pittige tomatensalsa en sla

Deze wraps met rundermerguez, pittige tomatensalsa en knapperige sla zijn perfect als snelle lunch of smaakvolle snack. Ze combineren het kruidige van de worstjes met de frisheid van een zelfgemaakte salsa en wat crunch van sla.
Personen
-
+
Wraps met rundermerguez, pittige tomatensalsa en sla
Ingrediënten
- Tortillawrap1 stuks
- Rundermerguez worstjes2 stuks
- IJsbergsla, fijngesneden0.5 stuks
- Tomaten, in blokjes gesneden1 stuks
- Rode chilipeper, fijngehakt0.5 stuks
- Sjalot, fijn gesnipperd0.5 stuks
- Knoflook, fijngehakt0.5 teentje
- Limoen0.25 stuks
- Olijfolie0.5 eetlepel
- Zoutsnufje
- Koriander, fijngehaktg
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Meng in een kom de tomaten, chilipeper, sjalot, knoflook, limoensap, olijfolie en koriander (of peterselie) om de pittige tomatensalsa te maken.
- 2Voeg een snufje zout toe en laat de salsa even staan, zodat de smaken kunnen intrekken.
- 3Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rundermerguez in 8 à 10 minuten gaar en goudbruin, draai deze regelmatig om.
- 4Verwarm de tortilla’s kort in een droge pan of magnetron zodat ze soepel worden.
- 5Beleg elke wrap met een handje sla en twee gebakken worstjes en schep er wat van de pittige tomatensalsa over.
- 6Vouw de wrap dicht en serveer direct.
- 7Eet smakelijk! Wil je er nog een extra sausje bij, zoals een frisse yoghurt-knoflooksaus of een likje harissa? Dat past hier perfect bij!