Roerbak
10 min
20 min

Oosterse Kip met Chinese Kool en Venkel

Deze eenvoudige en smakelijke oosterse roerbakschotel combineert de knapperigheid van Chinese kool en venkel met sappige kipfilet. Binnen slechts 30 minuten heeft u een heerlijke maaltijd op tafel die perfect past bij een drukke doordeweekse avond. De combinatie van verse gember, sojasaus en sesamolie geeft het gerecht een authentieke oosterse smaak.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kipfilet
      stuks
    • Chinese kool
      stuk
    • Venkel
      stuk
    • Verse gember
      eetlepel
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Sesamolie
      eetlepel
    • Sesamzaadjes
      eetlepel
    • Lente-ui
      stengels

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kipfilet in dunne reepjes en marineer deze met 2 eetlepels sojasaus en de sesamolie.
    • 2
      Snijd de Chinese kool en de venkel in dunne reepjes. Hak de gember fijn en snijd de lente-ui in ringetjes.
    • 3
      Verwarm een wok op hoog vuur en voeg de gemarineerde kip toe. Roerbak tot de kip gaar en lichtbruin is.
    • 4
      Voeg de gember, Chinese kool en venkel toe en roerbak kort tot de groenten iets zachter zijn maar nog steeds knapperig.
    • 5
      Voeg de resterende sojasaus en de helft van de lente-ui toe. Roer alles goed door elkaar en laat nog even kort bakken.
    • 6
      Serveer de roerbak met een garnering van de overgebleven lente-ui en bestrooi met sesamzaadjes.
2025 © Eerlijk Eten