Vlees
30 min
15 min

Carne Asada Fries, ofwel Tex-Mex friet met biefstuk

Dit gerecht combineert alles wat lekker is: knapperige frietjes, sappig gegrild vlees, gesmolten kaas, romige guacamole, pittige salsa en een flinke schep zure room. Al die smaken en texturen komen samen in een geweldige mix van hartig, pittig en romig.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Als je ooit in Mexico of Californië bent geweest, dan weet je waarschijnlijk dat je daar niet om Carne Asada Fries heen kunt. Dit gerecht is een echte favoriet in de Mexicaanse en Californië-Mex keuken, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Het combineert alles wat lekker is: knapperige frietjes, sappig gegrild vlees (Carne Asada), gesmolten kaas, romige guacamole, pittige salsa en een flinke schep zure room. Al die smaken en texturen komen samen in een geweldige mix van hartig, pittig en romig.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Verse friet
      400 g
    • Zout
    • Paprikapoeder en knoflookpoeder naar smaak
    • Biefstuk
      250 g
    • Knoflook
      teentje
    • Sap van een limoen
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Komijnpoeder
      theelepel
    • Chilipoeder
      theelepel
    • Cheddar kaas
      100 g
    • Salsa
      100 g
    • Guacemole
      100 g
    • Zure room
      50 g
    • Jalapeno
      stuks
    • Lente ui
      bosje

    Keukengerei nodig?

    EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.

    Aan de slag

    • 1
      Meng in een kom de knoflook, limoensap, olijfolie, komijnpoeder, chilipoeder, zout en peper. Voeg het rundvlees toe en laat minimaal 30 minuten marineren (langer is beter voor meer smaak, bij voorkeur 2-3 uur in de koelkast).
    • 2
      Verhit een grillpan op hoog vuur of gebruik een buitenbarbecue. Grill het gemarineerde vlees 3-4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte, tot het medium-rare of naar wens gaar is. Laat het vlees 5 minuten rusten en snijd het daarna in dunne reepjes of kleine blokjes.
    • 3
      Verwarm de oven voor of verhit de olie in een friteuse tot 180°C.
    • 4
      Bak de frietjes in de oven volgens de instructies op de verpakking, of frituur ze in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal de friet uit de olie of oven en bestrooi met zout, paprikapoeder en knoflookpoeder voor extra smaak.
    • 5
      Verdeel de hete frietjes over een grote schaal of twee borden. Strooi de geraspte kaas eroverheen zodat deze begint te smelten door de warmte van de friet.
    • 6
      Verdeel de stukjes Carne Asada over de friet. Schep de salsa, guacamole en zure room in het midden van de frietjes zoals te zien is op de foto.
    • 7
      Bestrooi met fijngehakte jalapeño, koriander en lente-uitjes voor een extra frisse smaak en kleur.
    • 8
      Serveer de Carne Asada Fries direct terwijl de frietjes nog knapperig zijn en de kaas lekker gesmolten is.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten