Vlees
30 min
15 min
Carne Asada Fries, ofwel Tex-Mex friet met biefstuk
Dit gerecht combineert alles wat lekker is: knapperige frietjes, sappig gegrild vlees, gesmolten kaas, romige guacamole, pittige salsa en een flinke schep zure room. Al die smaken en texturen komen samen in een geweldige mix van hartig, pittig en romig.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Verse friet400 g
- Zout
- Paprikapoeder en knoflookpoeder naar smaak
- Biefstuk250 g
- Knoflook2 teentje
- Sap van een limoen1 stuks
- Olijfolie1 eetlepel
- Komijnpoeder1 theelepel
- Chilipoeder1 theelepel
- Cheddar kaas100 g
- Salsa100 g
- Guacemole100 g
- Zure room50 g
- Jalapeno1 stuks
- Lente ui1 bosje
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Meng in een kom de knoflook, limoensap, olijfolie, komijnpoeder, chilipoeder, zout en peper. Voeg het rundvlees toe en laat minimaal 30 minuten marineren (langer is beter voor meer smaak, bij voorkeur 2-3 uur in de koelkast).
- 2Verhit een grillpan op hoog vuur of gebruik een buitenbarbecue. Grill het gemarineerde vlees 3-4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte, tot het medium-rare of naar wens gaar is. Laat het vlees 5 minuten rusten en snijd het daarna in dunne reepjes of kleine blokjes.
- 3Verwarm de oven voor of verhit de olie in een friteuse tot 180°C.
- 4Bak de frietjes in de oven volgens de instructies op de verpakking, of frituur ze in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal de friet uit de olie of oven en bestrooi met zout, paprikapoeder en knoflookpoeder voor extra smaak.
- 5Verdeel de hete frietjes over een grote schaal of twee borden. Strooi de geraspte kaas eroverheen zodat deze begint te smelten door de warmte van de friet.
- 6Verdeel de stukjes Carne Asada over de friet. Schep de salsa, guacamole en zure room in het midden van de frietjes zoals te zien is op de foto.
- 7Bestrooi met fijngehakte jalapeño, koriander en lente-uitjes voor een extra frisse smaak en kleur.
- 8Serveer de Carne Asada Fries direct terwijl de frietjes nog knapperig zijn en de kaas lekker gesmolten is.
Als je ooit in Mexico of Californië bent geweest, dan weet je waarschijnlijk dat je daar niet om Carne Asada Fries heen kunt. Dit gerecht is een echte favoriet in de Mexicaanse en Californië-Mex keuken, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Het combineert alles wat lekker is: knapperige frietjes, sappig gegrild vlees (Carne Asada), gesmolten kaas, romige guacamole, pittige salsa en een flinke schep zure room. Al die smaken en texturen komen samen in een geweldige mix van hartig, pittig en romig.