Knolselderij
10 min
20 min

Gebakken Knolselderij Blokjes met Peterselie

Deze gebakken knolselderijblokjes met peterselie zijn een heerlijk bijgerecht bij een malse biefstuk, waarbij de aardse en nootachtige smaak van de knolselderij mooi contrasteert met het sappige vlees.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Knolselserij
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Zout en peper naar smaak
    • Gemalen komijn
      0.5 theelepel
    • Verse peterselie
      bosje

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes van ongeveer 2 cm.
    • 2
      Kook de knolselderijblokjes in licht gezouten water voor ongeveer 5-7 minuten, of totdat ze licht zacht beginnen te worden. Giet af en laat uitlekken.
    • 3
      Verhit de olijfolie of boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
    • 4
      Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze 2-3 minuten tot hij zacht en glazig is.
    • 5
      Voeg de knoflook en (optioneel) de gemalen komijn toe en bak kort mee tot de knoflook geurig is.
    • 6
      Voeg de knolselderijblokjes toe aan de pan en bak ze rondom goudbruin. Dit duurt ongeveer 10-12 minuten; roer regelmatig om te voorkomen dat ze aanbranden.
    • 7
      Breng op smaak met zout en peper.
    • 8
      Haal de pan van het vuur en strooi de verse peterselie over de gebakken knolselderij.
    • 9
      Schep alles goed om zodat de peterselie gelijkmatig verdeeld is.
    • 10
      Serveer direct als warm bijgerecht.
    • 11
      Tip: Voor een extra krokante textuur, kun je de knolselderij langer bakken tot de randjes mooi goudbruin en licht krokant zijn.

Dit simpele maar smaakvolle bijgerecht van gebakken knolselderijblokjes met peterselie is perfect voor de herfst- en wintermaanden, wanneer knolselderij op zijn best is. Deze veelzijdige wortelgroente, met zijn aardse en licht nootachtige smaak, wordt gecombineerd met aromatische ui, knoflook en verse peterselie voor een rustieke touch. Deze gebakken knolselderijblokjes met peterselie zijn een heerlijk bijgerecht bij een malse biefstuk, waarbij de aardse en nootachtige smaak van de knolselderij mooi contrasteert met het sappige vlees. Ze passen ook uitstekend bij gebraden kip of een stuk vis zoals zalm of kabeljauw.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten