Soep
10 min
35 min

Champignon creme soep

Deze romige champignonsoep, bereid met een WUPS-basis van ui, wortel, prei en selderij, is een ware traktatie voor je smaakpapillen.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Verse Champignons
      200 g
    • Middelgrote ui
      stuks
    • Wortel, fijngehakt
      stuks
    • Bleekselderij
      stengel
    • Prei, alleen het witte en lichtgroene deel, fijngehakt
      stuks
    • Boter
      eetlepel
    • Bloem
      eetlepel
    • Groentebouillon
      500 ml
    • Slagroom
      100 ml
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse peterselie, optioneel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Maak de champignons zorgvuldig schoon en snijd ze in dunne plakjes.
    • 2
      Schil en hak de ui, wortel, prei en selderij fijn.
    • 3
      Smelt de boter in een middelgrote soeppan op middelhoog vuur.
    • 4
      Voeg de ui, wortel, prei en selderij toe en sauteer tot ze zacht en doorschijnend zijn, maar niet bruin.
    • 5
      Voeg de gesneden champignons toe en bak ze tot ze zacht zijn en hun vocht hebben losgelaten.
    • 6
      Bestrooi het groente-champignonmengsel met wat bloem en roer goed om. Laat het een paar minuten al roerend garen om de bloemsmaak te verminderen.
    • 7
      Giet de bouillon geleidelijk bij het mengsel terwijl je continu roert, om klontjes te voorkomen.
    • 8
      Breng de soep aan de kook, verlaag het vuur en laat het ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen, of tot de groenten volledig gaar zijn.
    • 9
      Gebruik een staafmixer om de soep in de pan te pureren tot een gladde consistentie. Je kunt ook een blender gebruiken, maar wees voorzichtig met het pureren van hete vloeistoffen.
    • 10
      Zet het vuur laag en roer de slagroom door de gepureerde soep. Verwarm de soep nog even door zonder te laten koken, om te voorkomen dat de room schift.
    • 11
      Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep warm en garneer met fijngehakte peterselie, tijm of bieslook voor een vleugje kleur en frisheid.

Deze romige champignonsoep, bereid met een WUPS-basis van ui, wortel, prei en selderij, is een ware traktatie voor je smaakpapillen.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten