Personen
-
+
Ingrediënten
- Verse Champignons200 g
- Middelgrote ui1 stuks
- Wortel, fijngehakt1 stuks
- Bleekselderij1 stengel
- Prei, alleen het witte en lichtgroene deel, fijngehakt1 stuks
- Boter2 eetlepel
- Bloem2 eetlepel
- Groentebouillon500 ml
- Slagroom100 ml
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, optioneel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Maak de champignons zorgvuldig schoon en snijd ze in dunne plakjes.
- 2Schil en hak de ui, wortel, prei en selderij fijn.
- 3Smelt de boter in een middelgrote soeppan op middelhoog vuur.
- 4Voeg de ui, wortel, prei en selderij toe en sauteer tot ze zacht en doorschijnend zijn, maar niet bruin.
- 5Voeg de gesneden champignons toe en bak ze tot ze zacht zijn en hun vocht hebben losgelaten.
- 6Bestrooi het groente-champignonmengsel met wat bloem en roer goed om. Laat het een paar minuten al roerend garen om de bloemsmaak te verminderen.
- 7Giet de bouillon geleidelijk bij het mengsel terwijl je continu roert, om klontjes te voorkomen.
- 8Breng de soep aan de kook, verlaag het vuur en laat het ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen, of tot de groenten volledig gaar zijn.
- 9Gebruik een staafmixer om de soep in de pan te pureren tot een gladde consistentie. Je kunt ook een blender gebruiken, maar wees voorzichtig met het pureren van hete vloeistoffen.
- 10Zet het vuur laag en roer de slagroom door de gepureerde soep. Verwarm de soep nog even door zonder te laten koken, om te voorkomen dat de room schift.
- 11Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep warm en garneer met fijngehakte peterselie, tijm of bieslook voor een vleugje kleur en frisheid.
Deze romige champignonsoep, bereid met een WUPS-basis van ui, wortel, prei en selderij, is een ware traktatie voor je smaakpapillen.
