Kip
60 min
35 min

Chicken Tikka Masala zoals je hem alleen in India krijgt

Chicken Tikka Masala is een wereldberoemd gerecht bestaande uit gegrilde kipstukjes (tikka) die worden geserveerd in een rijke en romige tomatensaus. De saus is typisch gekruid met garam masala, kurkuma, komijn en andere specerijen.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Chicken Tikka Masala is een wereldberoemd gerecht bestaande uit gegrilde kipstukjes (tikka) die worden geserveerd in een rijke en romige tomatensaus. De saus is typisch gekruid met garam masala, kurkuma, komijn en andere specerijen, wat resulteert in een heerlijk aromatisch en smaakvol gerecht.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kipfilet
      250 g
    • Yoghurt
      150 ml
    • Knoflook
      teentje
    • Geraspte gember
      eetlepel
    • Chilipoeder
      theelepel
    • Kurkuma
      theelepel
    • Garam masala
      theelepel
    • Zout
      0.5 theelepel
    • Limoen
      0.5 stuks
    • Ui
      stuks
    • Tomatenblokjes
      blik
    • Groene chili
      stuks
    • Komijnpoeder
      0.5 theelepel
    • Room
      100 ml
    • Olie
      eetlepel
    • Verse Koriander

    Aan de slag

    • 1
      Meng de yoghurt met knoflook, gember, chilipoeder, kurkuma, garam masala, zout en limoensap. Voeg de kip toe aan de marinade en zorg dat elk stuk goed bedekt is. Laat minstens 1 uur marineren in de koelkast, maar bij voorkeur
    • 2
      Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Grill de gemarineerde kipstukjes tot ze rondom mooi gekleurd zijn, ongeveer 10-15 minuten. Zet apart.
    • 3
      Verhit olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg ui, knoflook en gember toe en fruit tot de ui glazig is. Voeg kurkuma, garam masala, komijnpoeder, chilipoeder en groene chili toe. Bak een minuut om de aroma's vrij te laten. Voeg dan de tomatenblokjes toe en laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen.
    • 4
      Voeg de gegrilde kip toe aan de saus en laat nog 5-10 minuten sudderen, zodat de kip goed doortrokken is van de saus.
    • 5
      Roer de room door de curry en verwarm nog enkele minuten. Proef en voeg indien nodig zout toe.
    • 6
      Garneer met verse koriander en serveer met basmatirijst of naanbrood.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten

Producten dit recept:

2024 © Eerlijk Eten