Chili van kalfswangen

Kalfswangen bevatten veel bindweefsel dat, wanneer het langzaam wordt gegaard, transformeert in gelatine, resulterend in een zeer mals en smaakvol stuk vlees. De textuur is uniek en biedt een aangename afwisseling van de meer gebruikelijke vleessoorten.
Ingrediënten
- kalfswangen2 stuks
- bruine bonen (400 gram) of 200 gram rauwe bruine bonen1 blik
- grote tortillawraps2 stuks
- ui, gesnipperd1 stuks
- knoflook, fijngehakt2 teentje
- rode paprika, in blokjes1 stuks
- tomatenblokjes (400 gram)1 blik
- chilipoeder (of naar smaak)1 eetlepel
- komijnpoeder1 theelepel
- paprikapoeder1 theelepel
- zout en peper naar smaak
- Olijfolie
- verse koriander, geraspte kaas, zure room voor garnering (optioneel)
- runder bouillon500 ml
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Week de rauwe bruine bonen een nacht in ruim water.
- 2Spoel de bonen af en doe ze in een pan. Voeg vers water toe en kook de bonen in 1 tot 1,5 uur gaar. Giet af en zet opzij.
- 3Verwarm de oven voor op 160°C.
- 4Bestrooi de kalfswangen met zout en peper.
- 5Verhit een eetlepel olijfolie in een ovenbestendige pan en bak de kalfswangen aan beide kanten bruin. Haal ze uit de pan en zet opzij.
- 6Bak in dezelfde pan de ui, knoflook en paprika tot ze zacht zijn.
- 7Voeg de tomatenblokjes, chilipoeder, komijnpoeder en paprikapoeder toe en roer goed door.
- 8Leg de kalfswangen terug in de pan en zorg dat ze bedekt zijn met de runderbouillon saus .
- 9Zet de pan met deksel in de voorverwarmde oven en laat de kalfswangen 2 tot 3 uur stoven, tot ze heel zacht zijn.
- 10Haal de kalfswangen uit de oven en trek het vlees met twee vorken uit elkaar.
- 11Voeg de (gekookte) bruine bonen toe aan de pan en roer door het vlees.
- 12Zet de pan terug op het vuur en verwarm het geheel nog even door.
- 13Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 14Verdeel het kalfswangenmengsel over de tortillawraps.
- 15Voeg indien gewenst geraspte kaas, zure room of verse koriander toe.
- 16Vouw de tortillawraps dicht en serveer direct.
Het gebruik van kalfswangen in chili geeft een unieke en verfijnde draai geven aan dit gerecht. Kalfswangen bevatten veel bindweefsel dat, wanneer het langzaam wordt gegaard, transformeert in gelatine, resulterend in een zeer mals en smaakvol stuk vlees. De textuur is uniek en biedt een aangename afwisseling van de meer gebruikelijke vleessoorten in chili. Bovendien wordt kalfsvlees vaak beschouwd als een luxe, en het kiezen voor kalfswangen kan een eenvoudige chili omtoveren tot een gastronomische ervaring. Het draagt ook bij aan een duurzamere keuze door minder populaire delen van het dier te gebruiken. Voor de avontuurlijke thuiskok biedt het een leuke culinaire uitdaging om iets nieuws en anders te proberen. Hierbij een recept voor een chili van kalfswangen, geserveerd in een tortillawrap voor twee personen. Deze chili kan je ook weer heel goed in een slow- of pressurecooker maken.
