Kalf
90 min
210 min

Chili van kalfswangen

Kalfswangen bevatten veel bindweefsel dat, wanneer het langzaam wordt gegaard, transformeert in gelatine, resulterend in een zeer mals en smaakvol stuk vlees. De textuur is uniek en biedt een aangename afwisseling van de meer gebruikelijke vleessoorten.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • kalfswangen
      stuks
    • bruine bonen (400 gram) of 200 gram rauwe bruine bonen
      blik
    • grote tortillawraps
      stuks
    • ui, gesnipperd
      stuks
    • knoflook, fijngehakt
      teentje
    • rode paprika, in blokjes
      stuks
    • tomatenblokjes (400 gram)
      blik
    • chilipoeder (of naar smaak)
      eetlepel
    • komijnpoeder
      theelepel
    • paprikapoeder
      theelepel
    • zout en peper naar smaak
    • Olijfolie
    • verse koriander, geraspte kaas, zure room voor garnering (optioneel)
    • runder bouillon
      500 ml

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Week de rauwe bruine bonen een nacht in ruim water.
    • 2
      Spoel de bonen af en doe ze in een pan. Voeg vers water toe en kook de bonen in 1 tot 1,5 uur gaar. Giet af en zet opzij.
    • 3
      Verwarm de oven voor op 160°C.
    • 4
      Bestrooi de kalfswangen met zout en peper.
    • 5
      Verhit een eetlepel olijfolie in een ovenbestendige pan en bak de kalfswangen aan beide kanten bruin. Haal ze uit de pan en zet opzij.
    • 6
      Bak in dezelfde pan de ui, knoflook en paprika tot ze zacht zijn.
    • 7
      Voeg de tomatenblokjes, chilipoeder, komijnpoeder en paprikapoeder toe en roer goed door.
    • 8
      Leg de kalfswangen terug in de pan en zorg dat ze bedekt zijn met de runderbouillon saus .
    • 9
      Zet de pan met deksel in de voorverwarmde oven en laat de kalfswangen 2 tot 3 uur stoven, tot ze heel zacht zijn.
    • 10
      Haal de kalfswangen uit de oven en trek het vlees met twee vorken uit elkaar.
    • 11
      Voeg de (gekookte) bruine bonen toe aan de pan en roer door het vlees.
    • 12
      Zet de pan terug op het vuur en verwarm het geheel nog even door.
    • 13
      Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • 14
      Verdeel het kalfswangenmengsel over de tortillawraps.
    • 15
      Voeg indien gewenst geraspte kaas, zure room of verse koriander toe.
    • 16
      Vouw de tortillawraps dicht en serveer direct.

Het gebruik van kalfswangen in chili geeft een unieke en verfijnde draai geven aan dit gerecht. Kalfswangen bevatten veel bindweefsel dat, wanneer het langzaam wordt gegaard, transformeert in gelatine, resulterend in een zeer mals en smaakvol stuk vlees. De textuur is uniek en biedt een aangename afwisseling van de meer gebruikelijke vleessoorten in chili. Bovendien wordt kalfsvlees vaak beschouwd als een luxe, en het kiezen voor kalfswangen kan een eenvoudige chili omtoveren tot een gastronomische ervaring. Het draagt ook bij aan een duurzamere keuze door minder populaire delen van het dier te gebruiken. Voor de avontuurlijke thuiskok biedt het een leuke culinaire uitdaging om iets nieuws en anders te proberen. Hierbij een recept voor een chili van kalfswangen, geserveerd in een tortillawrap voor twee personen. Deze chili kan je ook weer heel goed in een slow- of pressurecooker maken.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten