Kool
30 min
45 min

Chinese kool rolletjes met rundergehakt

Ontdek de heerlijke combinatie van zachte Chinese kool en sappig rundergehakt in deze gestoomde koolrolletjes. Door de koolrolletjes te stomen, behouden ze hun voedingsstoffen en krijgen ze een delicate textuur.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Chinese kool
      12 bladeren
    • Rundergehakt
      500 g
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Wortel
      stuks
    • Ei
      stuks
    • Gekookte rijst
      0.5 kopje
    • Sojasaus
      eetlepel
    • Gemalen Komijn
      theelepel
    • Paprikapoeder
      theelepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Tomatenpuree of Passata
      kopjes
    • Runderbouillon
      kopje
    • Suiker
      theelepel
    • Gedroogde Oregano
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Breng een grote pan met water aan de kook. Blancheer de koolbladeren gedurende 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Haal ze uit het water en laat ze afkoelen.
    • 2
      Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
    • 3
      Meng in een grote kom het rauwe rundergehakt, de gebakken ui en knoflook, geraspte wortel, ei, gekookte rijst, sojasaus, komijn, paprikapoeder, zout en peper. Meng goed tot alles goed gecombineerd is.
    • 4
      Leg een koolblad plat neer en schep ongeveer 2 eetlepels van het rauwe gehaktmengsel op het breedste deel van het blad. Vouw de zijkanten van het blad over de vulling en rol het dan stevig op.
    • 5
      Herhaal dit proces met de overige koolbladeren en vulling.
    • 6
      Meng in een kleine pan de tomatenpuree, runderbouillon, sojasaus, suiker, oregano, zout en peper. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
    • 7
      Optie 1: Bereiding in de oven Koolrolletjes in de oven: Plaats de koolrolletjes in een grote ovenschaal. Giet de saus over de rolletjes. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 45 minuten. Optie 2: Bereiding door stomen Koolrolletjes stomen: Plaats de koolrolletjes in een enkele laag in een stoommandje of op een stoomrek. Breng een grote pan met een laagje water aan de kook. Plaats het stoommandje of stoomrek in de pan en zorg ervoor dat het water de rolletjes niet raakt. Dek de pan af met een deksel en stoom de koolrolletjes gedurende 30-35 minuten, of tot het rundergehakt volledig gaar is.
    • 8
      Verwarm ondertussen de saus in een kleine pan en laat 5 minuten sudderen.
    • 9
      Haal de koolrolletjes uit de oven of stoompan en leg ze op een serveerschaal.
    • 10
      Giet de saus over de koolrolletjes of serveer de saus apart.

Ontdek de heerlijke combinatie van zachte Chinese kool en sappig rundergehakt in deze gestoomde koolrolletjes. Door de koolrolletjes te stomen, behouden ze hun voedingsstoffen en krijgen ze een delicate textuur. Heb je geen mogelijkheid om te stomen, kan je dit gerecht ook bereiden in de oven. Geserveerd met een rijke tomatensaus, vormen deze koolrolletjes een voedzaam en verrukkelijk gerecht.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten