Personen
-
+
Ingrediënten
- Chinese kool12 bladeren
- Rundergehakt500 g
- Ui1 stuks
- Knoflook2 teentje
- Wortel1 stuks
- Ei1 stuks
- Gekookte rijst0.5 kopje
- Sojasaus1 eetlepel
- Gemalen Komijn1 theelepel
- Paprikapoeder1 theelepel
- Zout en peper naar smaak
- Tomatenpuree of Passata2 kopjes
- Runderbouillon1 kopje
- Suiker1 theelepel
- Gedroogde Oregano1 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Breng een grote pan met water aan de kook. Blancheer de koolbladeren gedurende 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Haal ze uit het water en laat ze afkoelen.
- 2Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
- 3Meng in een grote kom het rauwe rundergehakt, de gebakken ui en knoflook, geraspte wortel, ei, gekookte rijst, sojasaus, komijn, paprikapoeder, zout en peper. Meng goed tot alles goed gecombineerd is.
- 4Leg een koolblad plat neer en schep ongeveer 2 eetlepels van het rauwe gehaktmengsel op het breedste deel van het blad. Vouw de zijkanten van het blad over de vulling en rol het dan stevig op.
- 5Herhaal dit proces met de overige koolbladeren en vulling.
- 6Meng in een kleine pan de tomatenpuree, runderbouillon, sojasaus, suiker, oregano, zout en peper. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
- 7Optie 1: Bereiding in de oven Koolrolletjes in de oven: Plaats de koolrolletjes in een grote ovenschaal. Giet de saus over de rolletjes. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 45 minuten. Optie 2: Bereiding door stomen Koolrolletjes stomen: Plaats de koolrolletjes in een enkele laag in een stoommandje of op een stoomrek. Breng een grote pan met een laagje water aan de kook. Plaats het stoommandje of stoomrek in de pan en zorg ervoor dat het water de rolletjes niet raakt. Dek de pan af met een deksel en stoom de koolrolletjes gedurende 30-35 minuten, of tot het rundergehakt volledig gaar is.
- 8Verwarm ondertussen de saus in een kleine pan en laat 5 minuten sudderen.
- 9Haal de koolrolletjes uit de oven of stoompan en leg ze op een serveerschaal.
- 10Giet de saus over de koolrolletjes of serveer de saus apart.
Ontdek de heerlijke combinatie van zachte Chinese kool en sappig rundergehakt in deze gestoomde koolrolletjes. Door de koolrolletjes te stomen, behouden ze hun voedingsstoffen en krijgen ze een delicate textuur. Heb je geen mogelijkheid om te stomen, kan je dit gerecht ook bereiden in de oven. Geserveerd met een rijke tomatensaus, vormen deze koolrolletjes een voedzaam en verrukkelijk gerecht.
