Kip
10 min
10 min

Chinese Roerbak met Kipfilet: Moo Goo Gai Pan

Dit gerecht staat bekend om zijn lichte en heldere saus, wat het een gewild alternatief maakt voor de zwaardere, dikker gesausde roerbakgerechten. Dit maakt het een favoriet onder de liefhebbers van de Kantonese keuken.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kipfilet
      200 g
    • Champignons
      100 g
    • Wortel
      stuks
    • Peultjes
      100 g
    • Bamboescheut
      0.5 kopje
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Plantaardige olie
      eetlepel
    • Sesamzaadjes
    • Sojasaus
      eetlepel
    • Oestersaus
      eetlepel
    • Suiker
      0.5 theelepel
    • Sesamolie
      0.5 theelepel
    • Kippenbouillon
      0.5 kopje
    • Maizena
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kipfilet en alle groenten zoals aangegeven. Zorg dat alles klaar is voordat je begint met koken.
    • 2
      In een kleine kom, meng de sojasaus, oestersaus, suiker, sesamolie en kippenbouillon. Roer de maizenaoplossing erdoor en zet opzij.
    • 3
      Verhit 1 eetlepel olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en roerbak tot de kip bijna gaar is, ongeveer 3-4 minuten, want hij gaat straks nog doorgaren in de saus. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
    • 4
      Voeg de resterende olie toe aan de pan. Roerbak de knoflook en ui voor ongeveer 1 minuut tot ze geurig zijn. Voeg dan de champignons, wortel en sugar snaps toe. Roerbak tot de groenten net gaar zijn, ongeveer 2-3 minuten.
    • 5
      Doe de kip terug in de pan. Roer de saus goed door en giet over de kip en groenten. Laat het geheel koken en indikken voor ongeveer 1-2 minuten, roer constant om te zorgen dat alles goed bedekt is met de saus.
    • 6
      Bestrooi het gerecht met sesamzaadjes. Serveer warm met gestoomde rijst.

Moo Goo Gai Pan is een klassiek gerecht uit de Kantonese keuken. De naam zelf, vaak letterlijk vertaald als 'champignons met gesneden kip', weerspiegelt de eenvoud en versheid van de ingrediënten die centraal staan in dit roerbak gerecht. Traditioneel werd het bereid met ingrediënten die gemakkelijk te vinden waren in de lokale markten.

Door de jaren heen heeft Moo Goo Gai Pan een plaats veroverd in de Chinese restaurants wereldwijd, vaak aangepast aan lokale smaken en beschikbare ingrediënten. Het gerecht staat bekend om zijn lichte en heldere saus, wat het een gewild alternatief maakt voor de zwaardere, dikker gesausde roerbakgerechten. Dit maakt het niet alleen een favoriet onder de liefhebbers van de Kantonese keuken, maar ook onder diegenen die op zoek zijn naar gezondere maaltijdopties.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten