Personen
-
+
Ingrediënten
- kalkoen- of kipfilet, in reepjes500 g
- sojasaus2 eetlepel
- Shaoxing-rijstwijn of droge sherry1 eetlepel
- maïzena2 theelepel
- sesamolie1 theelepel
- grote broccoli, in roosjes1 stuks
- kleine Chinese kool, in reepjes gesneden1 stuks
- plantaardige olie2 eetlepel
- knoflook, fijngehakt3 teentje
- verse gember van 2 cm, fijngeraspt
- rode paprika, in reepjes1 stuks
- ui, in ringen1 stuks
- oestersaus3 eetlepel
- suiker1 theelepel
- gemalen zwarte peper0.5 theelepel
- kippenbouillon of water100 ml
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Combineer de kalkoen- of kipreepjes met sojasaus, rijstwijn, maïzena en sesamolie in een kom. Laat 15 minuten marineren.
- 2Blancheer de broccoli en Chinese kool elk afzonderlijk 2-3 minuten in kokend water, spoel af met koud water en zet opzij.
- 3Meng in een kom oestersaus, sojasaus, suiker, zwarte peper en kippenbouillon.
- 4Verhit 1 eetlepel olie in een wok of grote pan op hoog vuur. Voeg de gemarineerde kalkoen- of kipreepjes toe en roerbak 5-7 minuten tot ze net gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij.
- 5Voeg de resterende olie toe aan de pan. Bak knoflook, gember, paprika en ui 2-3 minuten. Voeg daarna de Chinese kool toe en roerbak nog eens 2 minuten.
- 6Voeg de broccoli en het kalkoen- of kipmengsel toe aan de pan. Giet de saus erover en roerbak 2-3 minuten.
- 7Voeg de opgeloste maïzena toe en roer tot de saus dikker wordt.
- 8Dien de roerbakschotel direct op, idealiter met gestoomde rijst of noedels.