Personen
 - 
 + 
Ingrediënten
- kalkoen- of kipfilet, in reepjes500 g
 - sojasaus2 eetlepel
 - Shaoxing-rijstwijn of droge sherry1 eetlepel
 - maïzena2 theelepel
 - sesamolie1 theelepel
 - grote broccoli, in roosjes1 stuks
 - kleine Chinese kool, in reepjes gesneden1 stuks
 - plantaardige olie2 eetlepel
 - knoflook, fijngehakt3 teentje
 - verse gember van 2 cm, fijngeraspt
 - rode paprika, in reepjes1 stuks
 - ui, in ringen1 stuks
 - oestersaus3 eetlepel
 - suiker1 theelepel
 - gemalen zwarte peper0.5 theelepel
 - kippenbouillon of water100 ml
 
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Combineer de kalkoen- of kipreepjes met sojasaus, rijstwijn, maïzena en sesamolie in een kom. Laat 15 minuten marineren.
 - 2Blancheer de broccoli en Chinese kool elk afzonderlijk 2-3 minuten in kokend water, spoel af met koud water en zet opzij.
 - 3Meng in een kom oestersaus, sojasaus, suiker, zwarte peper en kippenbouillon.
 - 4Verhit 1 eetlepel olie in een wok of grote pan op hoog vuur. Voeg de gemarineerde kalkoen- of kipreepjes toe en roerbak 5-7 minuten tot ze net gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij.
 - 5Voeg de resterende olie toe aan de pan. Bak knoflook, gember, paprika en ui 2-3 minuten. Voeg daarna de Chinese kool toe en roerbak nog eens 2 minuten.
 - 6Voeg de broccoli en het kalkoen- of kipmengsel toe aan de pan. Giet de saus erover en roerbak 2-3 minuten.
 - 7Voeg de opgeloste maïzena toe en roer tot de saus dikker wordt.
 - 8Dien de roerbakschotel direct op, idealiter met gestoomde rijst of noedels.
 






