Roerbak
30 min
25 min

Chinese roerbakschotel met kalkoen- of kipreepjes

Een eenvoudig recept voor een heerlijke Chinese roerbakschotel.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • kalkoen- of kipfilet, in reepjes
      500 g
    • sojasaus
      eetlepel
    • Shaoxing-rijstwijn of droge sherry
      eetlepel
    • maïzena
      theelepel
    • sesamolie
      theelepel
    • grote broccoli, in roosjes
      stuks
    • kleine Chinese kool, in reepjes gesneden
      stuks
    • plantaardige olie
      eetlepel
    • knoflook, fijngehakt
      teentje
    • verse gember van 2 cm, fijngeraspt
    • rode paprika, in reepjes
      stuks
    • ui, in ringen
      stuks
    • oestersaus
      eetlepel
    • suiker
      theelepel
    • gemalen zwarte peper
      0.5 theelepel
    • kippenbouillon of water
      100 ml

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Combineer de kalkoen- of kipreepjes met sojasaus, rijstwijn, maïzena en sesamolie in een kom. Laat 15 minuten marineren.
    • 2
      Blancheer de broccoli en Chinese kool elk afzonderlijk 2-3 minuten in kokend water, spoel af met koud water en zet opzij.
    • 3
      Meng in een kom oestersaus, sojasaus, suiker, zwarte peper en kippenbouillon.
    • 4
      Verhit 1 eetlepel olie in een wok of grote pan op hoog vuur. Voeg de gemarineerde kalkoen- of kipreepjes toe en roerbak 5-7 minuten tot ze net gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij.
    • 5
      Voeg de resterende olie toe aan de pan. Bak knoflook, gember, paprika en ui 2-3 minuten. Voeg daarna de Chinese kool toe en roerbak nog eens 2 minuten.
    • 6
      Voeg de broccoli en het kalkoen- of kipmengsel toe aan de pan. Giet de saus erover en roerbak 2-3 minuten.
    • 7
      Voeg de opgeloste maïzena toe en roer tot de saus dikker wordt.
    • 8
      Dien de roerbakschotel direct op, idealiter met gestoomde rijst of noedels.
2025 © Eerlijk Eten