Pasta
15 min
135 min

Conchiglie met rundvlees stoofsaus

Conchiglie met rundvlees stoofsaus is een heerlijk en hartverwarmend gerecht dat de rijke smaken van langzaam gestoofd rundvlees combineert met de perfect vormgegeven schelpjespasta.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Conciglie
      200 g
    • Runderstoofvlees
      250 g
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Ui
      stuks
    • Wortel
      stuks
    • Bleekselderij
      stengel
    • Knoflook
      teentje
    • Rode Wijn
      200 ml
    • Runderbouillon
      200 ml
    • Gepelde tomaten
      200 g
    • Rozemarijn
      tak
    • Laurierblad
      stuks
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse Peterselie
    • Parmezaanse kaas

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur.
    • 2
      Voeg de blokjes runderstoofvlees toe en bak ze rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
    • 3
      Voeg de fijngesnipperde ui, wortel en bleekselderij toe aan de pan. Bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
    • 4
      Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut, tot deze geurig is.
    • 5
      Voeg het gebakken rundvlees terug in de pan. Giet de rode wijn erbij en breng aan de kook. Laat het 5 minuten sudderen om de alcohol te laten verdampen.
    • 6
      Voeg de runderbouillon, gepelde tomaten, rozemarijn en laurierblaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper.
    • 7
      Breng de saus aan de kook, zet het vuur laag en laat de saus zachtjes sudderen met de deksel op de pan, gedurende ongeveer 2 uur, of tot het vlees zacht is en uit elkaar valt.
    • 8
      Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
    • 9
      Voeg de conchiglie toe en kook volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is, ongeveer 10-12 minuten.
    • 10
      Giet de pasta af en zet opzij.
    • 11
      Verwijder het takje rozemarijn en de laurierblaadjes uit de stoofsaus.
    • 12
      Voeg de gekookte conchiglie toe aan de pan met stoofsaus en roer goed door zodat alle pasta bedekt is met de saus.
    • 13
      Verdeel de pasta over de borden.
    • 14
      Garneer met verse peterselie en eventueel geraspte Parmezaanse kaas.
    • 15
      Saus Variaties: Romige Variant: Voeg een scheutje room toe aan de saus net voordat je de pasta toevoegt voor een romige textuur. Pittige Twist: Voeg een snufje chilivlokken toe aan de saus voor een pittige kick. Extra Groenten: Voeg champignons of paprika toe tijdens het koken voor extra smaak en textuur.

Conchiglie met rundvlees stoofsaus is een heerlijk en hartverwarmend gerecht dat de rijke smaken van langzaam gestoofd rundvlees combineert met de perfect vormgegeven schelpjespasta. Deze maaltijd, ideaal voor een gezellige avond thuis, biedt comfort en verfijning in elke hap.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten