Een Zucchini Casserole, ofwel Courgette Ovenschotel in het Nederlands, is een veelzijdig gerecht waarin courgette de hoofdrol speelt. Deze ovenschotel kan op verschillende manieren worden bereid, afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de culinaire traditie waaruit het recept afkomstig is. Deze keer maken we hem met lamsreepjes maar je kan hem ook heel goed met kalkoen of kipreepjes maken. Wil je hem vegetarisch houden? Dan gebruik je een vleesvervanger naar je keuze.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- lamsvlees, in reepjes gesneden500 g
- middelgrote aardappelen, in dunne plakjes gesneden3 stuks
- middelgrote courgettes, in dunne plakjes gesneden2 stuks
- grote ui, fijngesneden1 stuks
- knoflook, fijngehakt2 teentje
- room of crème fraîche200 ml
- geraspte kaas (bijvoorbeeld cheddar of Gruyère)100 g
- olijfolie2 eetlepel
- gedroogde tijm1 theelepel
- zout en peper naar smaak
Aan de slag
- 1Snijd de lamsvleesreepjes, aardappelen, courgettes, ui en knoflook zoals aangegeven.
- 2Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg het lamsvlees toe, breng op smaak met zout, peper en tijm, en bak tot het bruin en bijna gaar is. Haal het uit de pan en zet opzij.
- 3In dezelfde pan, voeg de resterende olijfolie toe en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak deze een paar minuten. Doe dit vervolgens ook met de courgette.
- 4Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een grote ovenschaal en begin met een laagje aardappel, gevolgd door een laagje courgette en een laagje lamsvlees. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje courgette.
- 5Giet de room of crème fraîche gelijkmatig over de ovenschotel en bestrooi met geraspte kaas.
- 6Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven voor 25-30 minuten, of tot de aardappelen gaar zijn en de kaas goudbruin en gesmolten is.
- 7Laat de schotel een paar minuten afkoelen voordat je deze serveert.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten