Ovenschotel
15 min
60 min

Courgette Ovenschotel met lamsreepjes

Deze ovenschotel kan op verschillende manieren worden bereid, afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de culinaire traditie waaruit het recept afkomstig is. Deze keer maken we hem met lamsreepjes.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Een Zucchini Casserole, ofwel Courgette Ovenschotel in het Nederlands, is een veelzijdig gerecht waarin courgette de hoofdrol speelt. Deze ovenschotel kan op verschillende manieren worden bereid, afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de culinaire traditie waaruit het recept afkomstig is. Deze keer maken we hem met lamsreepjes maar je kan hem ook heel goed met kalkoen of kipreepjes maken. Wil je hem vegetarisch houden? Dan gebruik je een vleesvervanger naar je keuze.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • lamsvlees, in reepjes gesneden
      500 g
    • middelgrote aardappelen, in dunne plakjes gesneden
      stuks
    • middelgrote courgettes, in dunne plakjes gesneden
      stuks
    • grote ui, fijngesneden
      stuks
    • knoflook, fijngehakt
      teentje
    • room of crème fraîche
      200 ml
    • geraspte kaas (bijvoorbeeld cheddar of Gruyère)
      100 g
    • olijfolie
      eetlepel
    • gedroogde tijm
      theelepel
    • zout en peper naar smaak

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de lamsvleesreepjes, aardappelen, courgettes, ui en knoflook zoals aangegeven.
    • 2
      Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg het lamsvlees toe, breng op smaak met zout, peper en tijm, en bak tot het bruin en bijna gaar is. Haal het uit de pan en zet opzij.
    • 3
      In dezelfde pan, voeg de resterende olijfolie toe en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak deze een paar minuten. Doe dit vervolgens ook met de courgette.
    • 4
      Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een grote ovenschaal en begin met een laagje aardappel, gevolgd door een laagje courgette en een laagje lamsvlees. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje courgette.
    • 5
      Giet de room of crème fraîche gelijkmatig over de ovenschotel en bestrooi met geraspte kaas.
    • 6
      Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven voor 25-30 minuten, of tot de aardappelen gaar zijn en de kaas goudbruin en gesmolten is.
    • 7
      Laat de schotel een paar minuten afkoelen voordat je deze serveert.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten