Rundergehakt
15 min
25 min
Cubaanse Picadillo

Picadillo is een simpel en lekker gerecht dat in Cuba en andere delen van Latijns-Amerika erg populair is. Het is een stoofpotje van rundergehakt met tomaten, uien, paprika's, olijven, en rozijnen. Dit gerecht wordt vaak geserveerd met rijst
Personen
-
+
Ingrediënten
- Rundergehakt250 g
- Aardappel1 stuks
- Wortel1 stuks
- Ui1 stuks
- Knoflook2 teentje
- Groene paprika1 stuks
- Tomaat1 stuks
- Tomatenpuree2 eetlepel
- Groene olijven0.25 kopje
- Rozijnen1 eetlepel
- Gemalen komijn1 theelepel
- Gerookte paprikapoeder0.5 theelepel
- Gedroogde oregano0.5 theelepel
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie1 eetlepel
- Water of runderbouillon0.5 kopje
- Maistortilla
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Breng een kleine pan met gezouten water aan de kook. Voeg de blokjes aardappel en wortel toe en kook ze ongeveer 5-7 minuten tot ze zacht maar nog stevig zijn. Giet af en zet apart.
- 2Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak het, terwijl je het gehakt fijnmaakt met een spatel, tot het bruin is en gaar, ongeveer 5 minuten.
- 3Voeg de ui, knoflook, en groene paprika toe aan de pan met het gehakt en bak nog 3-4 minuten tot de ui glazig is en de paprika zacht begint te worden.
- 4Voeg de tomaten, tomatenpuree, komijn, gerookt paprikapoeder, oregano, zout en peper toe. Roer goed door en bak nog 2-3 minuten zodat de smaken goed mengen.
- 5Voeg de voorgekookte aardappelen, wortelen, olijven, rozijnen, en het water of de bouillon toe aan de pan. Roer alles goed door en laat het mengsel sudderen op laag vuur gedurende 10-15 minuten, of tot de aardappelen en wortelen zacht zijn en de saus iets is ingedikt
- 6Serveer de Picadillo warm met zachte maïstortilla's. Je kunt de tortilla's gebruiken om de Picadillo in te wikkelen of het gerecht gewoon zo eten.
- 7Deze Picadillo is een lekker en eenvoudig gerecht dat je kunt aanpassen door meer of minder van de specerijen toe te voegen naar eigen smaak. Het is ook heerlijk met een beetje verse koriander bovenop.
Picadillo is een simpel en lekker gerecht dat in Cuba en andere delen van Latijns-Amerika erg populair is. Het is een stoofpotje van rundergehakt met tomaten, uien, paprika's, olijven, en rozijnen. Dit gerecht wordt vaak geserveerd met rijst, maar je kunt het ook gebruiken als vulling voor empanadas, taco's, of gewoon als bijgerecht.
De naam "Picadillo" komt van het Spaanse woord "picar," wat "hakken" of "snijden" betekent. Dit verwijst naar het fijngehakte vlees dat de basis vormt van het gerecht. De ingrediënten kunnen variëren afhankelijk van waar je bent en wat je lekker vindt, maar het gaat altijd om een combinatie van hartige en zoete smaken, met kruiden zoals komijn en oregano.
