Rundergehakt
15 min
25 min

Cubaanse Picadillo

Picadillo is een simpel en lekker gerecht dat in Cuba en andere delen van Latijns-Amerika erg populair is. Het is een stoofpotje van rundergehakt met tomaten, uien, paprika's, olijven, en rozijnen. Dit gerecht wordt vaak geserveerd met rijst

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Rundergehakt
      250 g
    • Aardappel
      stuks
    • Wortel
      stuks
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Groene paprika
      stuks
    • Tomaat
      stuks
    • Tomatenpuree
      eetlepel
    • Groene olijven
      0.25 kopje
    • Rozijnen
      eetlepel
    • Gemalen komijn
      theelepel
    • Gerookte paprikapoeder
      0.5 theelepel
    • Gedroogde oregano
      0.5 theelepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Water of runderbouillon
      0.5 kopje
    • Maistortilla

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Breng een kleine pan met gezouten water aan de kook. Voeg de blokjes aardappel en wortel toe en kook ze ongeveer 5-7 minuten tot ze zacht maar nog stevig zijn. Giet af en zet apart.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak het, terwijl je het gehakt fijnmaakt met een spatel, tot het bruin is en gaar, ongeveer 5 minuten.
    • 3
      Voeg de ui, knoflook, en groene paprika toe aan de pan met het gehakt en bak nog 3-4 minuten tot de ui glazig is en de paprika zacht begint te worden.
    • 4
      Voeg de tomaten, tomatenpuree, komijn, gerookt paprikapoeder, oregano, zout en peper toe. Roer goed door en bak nog 2-3 minuten zodat de smaken goed mengen.
    • 5
      Voeg de voorgekookte aardappelen, wortelen, olijven, rozijnen, en het water of de bouillon toe aan de pan. Roer alles goed door en laat het mengsel sudderen op laag vuur gedurende 10-15 minuten, of tot de aardappelen en wortelen zacht zijn en de saus iets is ingedikt
    • 6
      Serveer de Picadillo warm met zachte maïstortilla's. Je kunt de tortilla's gebruiken om de Picadillo in te wikkelen of het gerecht gewoon zo eten.
    • 7
      Deze Picadillo is een lekker en eenvoudig gerecht dat je kunt aanpassen door meer of minder van de specerijen toe te voegen naar eigen smaak. Het is ook heerlijk met een beetje verse koriander bovenop.

Picadillo is een simpel en lekker gerecht dat in Cuba en andere delen van Latijns-Amerika erg populair is. Het is een stoofpotje van rundergehakt met tomaten, uien, paprika's, olijven, en rozijnen. Dit gerecht wordt vaak geserveerd met rijst, maar je kunt het ook gebruiken als vulling voor empanadas, taco's, of gewoon als bijgerecht.

De naam "Picadillo" komt van het Spaanse woord "picar," wat "hakken" of "snijden" betekent. Dit verwijst naar het fijngehakte vlees dat de basis vormt van het gerecht. De ingrediënten kunnen variëren afhankelijk van waar je bent en wat je lekker vindt, maar het gaat altijd om een combinatie van hartige en zoete smaken, met kruiden zoals komijn en oregano.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten