Onze hippe Pêche Melba
Pêche Melba is een klassiek dessert uit de Franse keuken, bestaande uit gepocheerde perziken, vanille-ijs en een frambozensaus. Dit elegante en verfrissende gerecht werd gecreëerd door de beroemde Franse chef-kok Auguste Escoffier in de late 19e eeuw
Scroll direct naar recept
Pêche Melba is een klassiek dessert uit de Franse keuken, bestaande uit gepocheerde perziken, vanille-ijs en een frambozensaus. Dit elegante en verfrissende gerecht werd gecreëerd door de beroemde Franse chef-kok Auguste Escoffier in de late 19e eeuw.
De oorspronkelijke versie van de Pêche Melba werd voor het eerst geserveerd in 1892 of 1893. Escoffier had het gerecht oorspronkelijk gepresenteerd als een combinatie van vanille-ijs en gepocheerde perziken zonder de frambozensaus. De saus werd later toegevoegd om extra kleur en smaak toe te voegen, waardoor het dessert niet alleen een lust voor het oog werd, maar ook een smaaksensatie.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- Wilde perzik2 stuks
- Frambozen150 g
- Griekse Yoghurt500 g
- Honing3 eetlepel
- Vanillestokjes1 stuks
- Muntblaadjes
- Frambozen100 g
- Suiker2 eetlepel
- Water50 ml
- Citroensap, optioneel
Aan de slag
- 1Breng een grote pan water aan de kook. Kerf een X aan de onderkant van elke perzik. Blancheer de perziken ongeveer 60 seconden in het kokende water.
- 2Haal ze uit het water en dompel ze onmiddellijk onder in ijswater om het kookproces te stoppen. Pel de perziken, halveer ze, en verwijder de pitten.
- 3Snijd de perziken in dunne plakjes of partjes.
- 4Doe de 100 gram frambozen, suiker en water in een kleine pan. Laat dit op middelhoog vuur sudderen tot de frambozen uiteenvallen en de saus dikker wordt, wat ongeveer 10 minuten duurt. Voeg een beetje citroensap toe voor extra frisheid.
- 5Zeef de saus om de zaden te verwijderen en zet het opzij om af te koelen.
- 6Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit. Meng de Griekse yoghurt met het vanillemerg en honing. Pas de hoeveelheid honing aan op basis van de gewenste zoetheid.
- 7Neem twee-drie mooie glazen. Verdeel een laag perzikplakjes onder in elk glas. Lepel er wat van de yoghurt-crèmesaus over. Voeg een laagje frambozensaus toe.
- 8Herhaal dit proces totdat de ingrediënten op zijn, eindigend met een laagje yoghurt en enkele frambozen bovenop.
- 9Garneer elk glas met een paar muntblaadjes voor een frisse toets.
- 10Laat de Pêche Melba glazen een paar minuten in de koelkast staan om mooi koud te worden. Serveer koud voor de beste smaakervaring.
- 11Deze hippe versie van Pêche Melba biedt een heerlijke combinatie van romige yoghurt en de zoete en frisse smaken van perziken en frambozen, perfect voor een zomerse dag.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten