Afdrukken
Chocolade-banaan dessertpizza
Deze chocolade-banaan dessertpizza is de perfecte afsluiter voor elke maaltijd of een heerlijke snack om je zoetekauw tevreden te stellen. De combinatie van gesmolten chocolade, bananen en walnoten op een pizzabodem maakt deze pizza een ware smaakexplosie
Scroll direct naar recept
Heb je zin in een verrukkelijke zoete traktatie? Deze chocolade-banaan dessertpizza is de perfecte afsluiter voor elke maaltijd of een heerlijke snack om je zoetekauw tevreden te stellen. De combinatie van romige gesmolten chocolade, zachte bananen en knapperige walnoten op een knapperige pizzabodem maakt deze pizza een ware smaakexplosie. De frisse muntblaadjes zorgen voor een verfrissende twist die het geheel in balans brengt.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- Pizzabodem1 stuks
- Pure chocolade150 g
- Slagroom100 ml
- Boter1 eetlepel
- Rijpe banaan2 stuks
- Walnoot50 g
- Poedersuiker2 eetlepel
- Muntblaadjes
- Kaneel
Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200°C (of volg de instructies op de verpakking van de pizzabodem). Leg de kant-en-klare pizzabodem op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- 2Verwarm de slagroom in een klein steelpannetje op middelhoog vuur tot bijna begint te koken. Haal de pan van het vuur en voeg de gehakte chocolade en boter toe. Roer goed door totdat de chocolade en boter volledig zijn gesmolten en je een gladde saus hebt.
- 3Smeer de chocoladesaus gelijkmatig uit over de pizzabodem, laat een kleine rand vrij. Verdeel de plakjes banaan en gehakte walnoten gelijkmatig over de chocoladesaus.
- 4Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende 8-10 minuten, of totdat de randen goudbruin zijn en de chocoladesaus licht begint te borrelen.
- 5Haal de pizza uit de oven en laat hem een paar minuten afkoelen. Bestrooi de pizza licht met poedersuiker en garneer met verse muntblaadjes. Voor een extra smaakvolle twist kun je ook een snufje kaneel of kardemom over de pizza strooien.
- 6Snijd de pizza in stukken en serveer warm. Je kunt er eventueel een bolletje vanille-ijs of een dot slagroom bij serveren voor een extra decadente ervaring.
- 7Variatie 1: Voeg stukjes aardbei, framboos of blauwe bessen toe voor extra frisheid.
- 8Variatie 2: Vervang de walnoten door hazelnoten of amandelen voor een andere smaak en textuur.
- 9Extra zoet: Besprenkel de pizza met een beetje honing of karamel voor een nog zoetere touch.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten