Roerbakgerecht
10 min
15 min

Hollandse Rookworst en Knolselderij Roerbak

Deze Hollandse roerbak is een heerlijk hartig gerecht dat binnen 30 minuten op tafel staat. Met de ster van de show, rookworst, gecombineerd met de aardse knolselderij, frisse spinazie, en een vleugje mierikswortelsaus, biedt het een verrassende twist op de traditionele Hollandse smaken.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Rookworst
      stuk
    • Knolselderij
      stuk
    • Ui
      stuk
    • Spinazie
      200 gram
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Mierikswortelsaus
      eetlepels
    • Zout
    • Peper

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de rookworst in plakjes en de knolselderij en ui in fijne stukjes.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui toe. Bak deze tot ze glazig zijn.
    • 3
      Voeg de knolselderij toe aan de pan en bak ongeveer 5 minuten mee tot ze zacht beginnen te worden.
    • 4
      Voeg de rookworst toe en bak nog 5 minuten mee tot de rookworst warm is.
    • 5
      Voeg de spinazie toe en laat het geheel nog 2 minuten slinken.
    • 6
      Roer de mierikswortelsaus erdoor en breng op smaak met zout en peper.
    • 7
      Serveer direct en geniet van dit snelle, heerlijke gerecht.
2025 © Eerlijk Eten