Personen
-
+
Ingrediënten
- Olijfolie4 ml
- Hamburger2 stuks
- Verse friet1 g
- Dijon mosterd1 theelepel
- Zout en peper1 g
- Azijn2 eetlepel
- Suiker1 eetlepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Begin met de verse frietjes te bakken volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak dan een eenvoudige salade met komkommer, sla, tomaat en eventueel nog een ui in dunne ringen gesneden.
- 2Een eenvoudige dressing voor je salade kun je als volgt maken: combineer de olijfolie en azijn in een kleine kom, voeg zout en peper naar smaak toe, voeg dan mosterd toe voor extra pit en suiker voor een beetje zoetheid. Klop alles goed samen tot het goed gemengd is. TIP: Je kunt deze basisdressing op een salade gebruiken zoals het is, of je kunt extra smaken toevoegen. Knoflook, gehakte sjalotjes, citroensap, verse kruiden en specerijen kunnen allemaal gebruikt worden om deze basisdressing aan te passen aan je eigen smaak. Denk eraan dat dressings vaak sterker smaken dan de salade zelf, dus het is het beste om eerst een beetje dressing aan de salade toe te voegen, goed te mengen, en dan meer toe te voegen indien nodig.
- 3Bereid de frietjes volgens de verpakking.
- 4Verwarm je pan of grill voor met een beetje olie zodat je burger straks niet gaat kleven aan de bodem.
- 5Bak ze ongeveer 3-4 minuten aan elke kant met een snuf peper en zout voor een medium-rare burger, of iets langer als je ze wat meer doorbakken wilt. Serveer met de frietjes en de salade op een bord of eventueel op een hamburgerbroodje. Wij bakken natuurlijk bij mooi weer de burgers op de bbq maar een vlakgrill is ook erg handig om in huis te hebben als je geen bbq of tuin hebt.
De handgevormde blonde Aquitaine burgers van Eerlijk Eten komen van de beste koeien van The Butcher in Oudgastel. Ze hebben een goed en natuurlijk leven gehad waarbij ze ‘s zomers in grasweiden hebben kunnen grazen en ‘s winters in klassieke, ruime stallen hebben verbleven. De kalfjes bleven bij de moeders; en na een prettig en gezond leven werden de dieren op waardige wijze geslacht en door The Butcher zelf uitgebeend zodat de slager het gehele proces volledig heeft overzien en 100% kwaliteitsgarantie kan geven.

