Vlees
10 min
30 min

Decadente Black Angus burgers met black burger buns

Of je nu kiest voor het gemak van kant-en-klare broodjes of de uitdaging aangaat om zelf deze unieke zwarte broodjes te bakken, dit recept zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Ideaal om indruk te maken op je partner of vrienden.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Black Angus Burger
      stuks
    • Cheddar kaas
      plakjes
    • Verse sla
    • Tomaat
      plakjes
    • Augurk, in plakjes
    • Ketchup en mosterd naar smaak
    • Bloem
      500 g
    • Gist
      10 g
    • Suiker
      30 g
    • Zout
      10 g
    • Lauw water
      300 ml
    • Plantaardige olie
      30 ml
    • Koolpoeder of Sesamzaadjes

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      (Als je de broodjes zelf bakt:)
    • 2
      Los de gist en suiker op in het lauwe water en laat het 10 minuten staan tot het schuimig wordt.
    • 3
      Meng de bloem, zout en actieve koolpoeder in een kom.
    • 4
      Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten, voeg het gistmengsel en de olie toe. Kneed tot een glad deeg, ongeveer 10 minuten met de hand of in een keukenmachine.
    • 5
      Laat het deeg in een ingevette kom, afgedekt, 1 uur rijzen of tot het in volume verdubbeld is.
    • 6
      Verdeel het deeg in twee gelijke delen, vorm er broodjes van, bestrooi met sesamzaadjes en laat nogmaals 30-45 minuten rijzen.
    • 7
      Bak in een voorverwarmde oven op 200°C voor ongeveer 15-20 minuten of tot de broodjes gaar zijn. Laat afkoelen op een rooster.
    • 8
      Bestrooi de patties met zout en peper. Grill de burgers op middelhoog vuur, ongeveer 3-4 minuten per kant. Leg in de laatste minuut van het grillen een plakje kaas op elke burger om te smelten.
    • 9
      Als je kant-en-klare broodjes gebruikt, snijd ze open en rooster ze licht op de grill.
    • 10
      Begin met een laagje sla op de onderste helft van het broodje, gevolgd door de burger met kaas, plakjes tomaat, augurken, ketchup en mosterd.
    • 11
      Plaats de bovenkant van het broodje erop en serveer direct, eventueel met een bijgerecht zoals gebakken aardappelen.

Stel je voor: een sappige Black Angus burger, perfect gegrild en geserveerd op een indrukwekkend zwart hamburgerbroodje, boordevol verse ingrediënten zoals knapperige sla, sappige tomaten en pittige augurken. Of je nu kiest voor het gemak van kant-en-klare broodjes of de uitdaging aangaat om zelf deze unieke zwarte broodjes te bakken, dit recept zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Ideaal om indruk te maken op je partner of vrienden.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten