Andijvie is een superfood van eigen bodem. Het is rijk aan vitamine A en C, en aan mineralen als calcium, ijzer en kalium. Ook bevat andijvie veel vitamine K. In combinatie met geraspte koolrabi, appel, walnoot en een dressing van sinaasappel heb je een vitamine booster van jewelste op je bordje liggen. Combineer deze andijvie salade bijvoorbeeld met een stamppot van knolselderij en koolraap en serveer er gestoofde varkenslapjes bij.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- Andijvie250 g
- Zoet Zure appel1.5 stuks
- Koolrabi1 stuks
- Jonge geitenkaas150 g
- Sinasappel1 stuks
- Honing1 eetlepel
- Mosters2 theelepel
- Olijfolie3 eetlepel
- Walnoten50 g
- Zeezout
Aan de slag
- 1Snijd de andijvie fijn en was goed. Mocht je een zak voorgesneden andijvie voor deze andijvie salade gebruiken, check dan of de andijvie goed is gewassen.
- 2Verwijder de klokhuizen uit de appels en snijd ze in kleine dunne plakjes.
- 3Was de koolrabi, verwijder de schil en rasp de koolrabi met een grove rasp.
- 4Snijd de geitenkaas in kleine stukjes en rooster de walnoten kort in een droge koekenpan.
- 5Meng de andijvie, appel, geitenkaas, koolrabi en noten goed door elkaar.
- 6Maak vervolgens de dressing. Pers daarvoor de sinaasappel uit en meng het sap met de olijfolie, mosterd en honing.
- 7Breng de dressing verder op smaak met wat zeezout en versgemalen zwarte peper.
- 8Meng de dressing door de salade, schep alles goed door en serveer de andijvie salade direct uit in een mooie schaal.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten